LélektárEngedd el a félelmet az életedből - Hatodik adventi lelkigyakorlat

Engedd el a félelmet az életedből – Hatodik adventi lelkigyakorlat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az enyhe belső nyugtalanságtól a pánikrohamig erősödő és zsigerekbe hatoló szorongás-félelem állapota a legerőteljesebb emberi érzések közé tartozik.

felelem

Félünk megélni magát az érzést. Inkább ellenállunk, tudatunkkal elhárítva és a tudatalatti mélységeibe elrejtve azt. Ez viszont struccpolitika, hiszen minél erősebb bennünk az ellenállás annál inkább energiával tápláljuk azt, és felerősödik. Tudatalattink mint egy óriási érzelmi olvasztótégely magába fogad minden elnyomott érzelmet és kuktához hasonló módon egyre nagyobb és nagyobb feszültségnek lesz kitéve. Ha időnként nem szellőztetődik meg a lélek, akkor ez a nyomás olyan erőssé válhat, hogy bármely lelki és pszihés patológiás folyamatot robbanásszerüen beindíthat.

Ezért is tartom nagyon fontosnak ezt a mai lelki gyakorlatot, hiszen ha helyesen elvégezzük, akkor a lelket egy jó nagy adag tehertől szabadítja fel.

A félelem ősforrása

Ha magát az életet csak a fizikai testtel és az anyagi világgal azonosítod, akkor egy olyan életszemléletet alakítasz ki, amely az életet csak az anyag létezésével kapcsolja össze. Következésképpen a halál által megszűnik az anyag létezni. Az ilyen élet attitüd viszont megszüli a legerősebb félelmet és minden félelem ősét a halálfélelmet.

Az Univerzum „Egy-ségéből” való kiszakadás a „Fél-elem”, azaz a félelem.

Ehhez az Egységhez való visszatérés, a tudatnak a szeretet szintjére való emelése által oltható ki csak a félelem érzése.

Félünk a haláltól, mert nincs fölötte uralmunk. És félünk azért is, mert szeretünk élni. Azt hiszem, a halállal kapcsolatos szorongásunk teljesen normális. Akkor van baj, ha tagadjuk, hogy szoronganánk.
Daniel Gottlieb

Mit kell tenned?

Olvasd el a Filantropikum által készített felmérést, amelyből megtudhatod, hogy melyik a magyar emberek tíz legerősebb félelme. Kattinits ide a top 10 félelemlista megtekintéséhez.

Végezz önvizsgálatot, és nézd meg, hogy melyik félelem van jelen a Te életedben is.

Vegyél egy fehér lapot és írd rá nagybetükkel a félelmeidet. Minden olyat is, amelyet még talán legközelebbi barátoknak sem árulnál el. Ha teljes a félelem lista, akkor keress egy csendes pillanatot, lehetőleg a természetben egy folyó víz partján.

A leírt félelem már energetikailag lekerült az anyag világába és nem tudja megbetegiteni a testedet.
Égesd el a levelet. A tűz mindig megtisztít és eléget valamit. Aztán dobd be a folyó vízbe miközben azt mondod hogy:

Készen állok arra, hogy szeretettel elengedjelek, többé már nincs szükségem rád.

Kérd az Univerzum végtelen bölcsességét, Teremtőt vagy Szellemi Vezetődet, hogy a lelkedben azt az űrt, ami a felszabadult félelem után maradt töltse ki szeretettel.

A legtöbb ember életében eljön egyszer az idő, amikor elhatalmasodik rajta a félelem. Ettől azonban nem válik gyávává. Azok a gyávák, akik semmit sem tesznek, amikor a félelem pusztulással fenyegeti őket. Amikor a szükség úgy hozza, szembe kell nézned a félelemmel. Ha így teszel, megeshet, hogy nem éled túl, de ha meghalsz, legalább nem gyáván távozol a másvilágra.
Darren Shan

A félelem ellentéte nem a bátorság, hanem a szeretet. Ahol szeretet van ott nincs félelem.

Lelki egészségedre!

Tudod, a félelem jó dolog. Ha nem lenne, minden túl egyszerű lenne, nem volna mit legyőzni.
Papp Dóra

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek