Így szabadulhatsz meg hangyáktól! Íme pár tuti módszer!

Így szabadulhatsz meg hangyáktól pár könnyű és természetes módszerrel
Fotó: Pixabay.com

Senki sem őrül annak, ha a konyhapultját, netán a hálószobáját ellepik a hangyák. Azonban mielőtt elrohannál a legközelebbi rovarirtókat árusító szaküzletbe, gondolj bele abba, hogy a szorgos rovarok megölésével saját és családod egészségét kockáztatod, ha káros vegyszert használsz.

Éppen ezért válassz az alábbi három környezetbarát megoldás közül, amelyek nem károsítják az életteredet, viszont elpusztítják és megakadályozzák, hogy a hangyák ellepjék az otthonodat.

1. Egy keményre főtt tojássárgát keverj össze mézzel, vagy cukorral, és adj hozzá 20 g bórsavat. Formálj kis golyókat, és helyezd ki oda, ahol a hangyák előszeretettel járkálnak. Mivel a hangyák beviszik a fészkükbe a számukra halálos anyagot,így szinte az egész kolónia ki fog pusztulni, így egy ideig biztosan el lesz hárítva a hangya-probléma.

2. A második módszerhez fokhagymát kell használnod. Pár cikket vágj fel, és dörzsöld be azokat a helyszíneket, ahol a szorgalmas népség elő szokott fordulni.

3. A harmadik módszer pedig arról szól, hogy rögzíts egy ragasztószalagot arra a részre, ahol a hangyák megjelenek, és így máris útjukat állod a kis betolakodóknak.

Ahhoz, hogy megelőzd a hangyainváziót, vigyázz, hogy ne morzsálj, ne hullasd le az ételmaradékokat, mert a rovarok pontosan emiatt keresik fel az otthonodat.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.