KuriózumÍgy nevelj magabiztos, boldog gyereket, aki képes lesz bízni a saját erejében!

Így nevelj magabiztos, boldog gyereket, aki képes lesz bízni a saját erejében!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szülők többsége talán túlzott óvatosságból, féltésből, vagy szeretetből, korlátozza a gyereke fejlődését, nem engedi, hogy felfedezze a kicsi a környezetét, és megismerje a világot, ami elsősorban azért probléma, mert így a gyerkőcből később kevésbé lesz önálló, kiegyensúlyozott és boldog felnőtt.

Így nevelj magabiztos, boldog gyereket, aki képes lesz bízni a saját erejében!
Fotó: Pixabay.com

Most pszichológusok segítségével kiderülhet, hogy miként lehet a gyerekekből boldog, magabiztos, és önálló emberkéket nevelni, akik képesek felelősséget is vállalni a tetteikért.

1. A hála gyakorlása

Ha valami miért hálás vagy, akkor az pozitív érzelemmel tölt el, és megszokod azt, hogy a jó dolgokra koncentrálj, illetve, csak azt vedd észre. És idővel ez számodra egy olyan erős energiaszintet fog eredményezni, amely minden nehézségtől megvéd. Ezért érdemes megtanítanod a gyerekedet is hálásnak lenni, ennek legjobb módja, ha minden este felsorol pár pozitív dolgot, amiért hálás, így erősödni fog az önbizalma, a tartása.

2. A kihívásokkal való szembenézés

A gyerekek többsége nem szeret szembenézni a nehézségekkel, a kihívásokkal, de a szülőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy nem védhetik meg mindig a csemetéjüket a problémáktól, hanem meg kell tanítaniuk arra, hogyan oldják meg a gondokat. Ha te is szülő vagy, ezt tudatosítanod kell önmagadban, és arra kell nevelned a gyerekedet, hogy bátor legyen, és tudja, hogy bármiben számíthat rád.

Ezt már elolvastad? Ilyen súlyos következményei vannak annak, ha ordítozol a gyerekkel

3. Az empátia fejlesztése

Bizonyított tény, hogy azokból a gyerekekből boldogabb felnőtt válik, akik már kiskorukban megtanulnak másokra is odafigyelni, empatikusnak lenni. Ha a gyerkőc képes másnak segíteni, akkor felnőtt korára sokkal kiegyensúlyozottabb, összeszedettebb lesz, ami pedig erősíteni fogja az önbizalmát.

4. Hagyni kell, hogy bizonyos kérdésekben ő döntsön

Ami az ő hatásköre, abba neki is van beleszólása, ezt egy szülőnek sem szabad elfelejteni. Ezért bátorítsd a gyereked arra, hogy hozzon önálló döntéseket, legyen véleménye az őt érintő kérdésekben, így boldogabb, magabiztosabb felnőtt válik belőle.

Ezt már elolvastad? Így nyugtass le pillanatok alatt egy dühös gyereket!

5. Túl a komfortzónán

Ahogy a felnőttek, úgy a gyerekek is könnyen beragadhatnak egy rutinszerű élethelyzetben, amit ha megszoknak, akkor nagyon nehezen fognak majd tudni alkalmazkodni egy megváltozott helyzethez. Ezért érdemes olyan tevékenységeket szervezned a gyerekednek, amelyben kipróbálhatja ügyességét, problémamegoldó képességét, így könnyebben tud majd helytállni ebben a folyamatosan változó világban.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek