KuriózumÍgy nyugtass le pillanatok alatt egy dühös gyereket!

Így nyugtass le pillanatok alatt egy dühös gyereket!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A gyerekek sokszor azért válhatnak kezelhetetlenné egy-egy helyzetben, mert a kicsik nem képesek irányítani az érzelmeiket, ők úgy cselekszenek, ahogyan érzik magukat, ezért ha valamit nem kapnak meg, akkor következik a hiszti, ha viszont teljesül a vágyuk, akkor felhőtlenül tudnak örülni annak.

Így nyugtass le pillanatok alatt egy dühös gyereket!

Ebből kifolyólag a szülőknek megfelelően nyugodtnak, taktikusnak kell lenniük, hogy feldühödött, hisztiző csemetéjüket le tudják nyugtatni.

“Nagyon fontos a gyerek életkora, az adott helyszín, és a körülmények, ahol kialakul a dühroham” – véli Tedy Crestin pszichoterapeuta, aki azt tanácsolja a szülőknek, hogy elsősorban őrizzék meg a nyugalmukat, és ne engedjék, hogy őket is elborítsák az indulatos érzelmek.

A szakember szerint a büntetés, a szidás, a megtorlás, vagy a hatalmi erőfölény kimutatása nem vezet semmi jóra. A szülőknek inkább úgy kell tenniük, mint akiket nem hat meg a gyerek hisztije, noha tudomásul veszik a kicsi elégedetlenségét, de a sikítások, kiabálások iránt nem tulajdonítanak jelentőséget. Ha a gyerek még nincs 5 éves, akkor hagyni kell, hogy kiadja a dühét, majd utána egy játékkal, foglalkozással el lehet vonni a figyelmét.

A pszichoterapeuta úgy véli, hogy a legtöbb szülő a szavakkal sem bánik megfelelően, miközben próbálja fegyelmezni a gyerekét. Ezért az olyan szavak, mint a “fejezd be”, “viselkedj”, sokszor az ellenkező hatást váltják ki.

Ezt már olvastad? Ilyen súlyos következményei vannak annak, ha ordítozol a gyerekkel

Hatásosabb nyugodt, higgadt hangnemben beszélni az üvöltő gyerekkel, megkérni szépen, hogy tartson ki, nyugodjon meg, és viselkedjen szépen még egy kis ideig. Az is jó módszer, ha a gyereket gondolkodásra készteti a szülő, tehát magyarázza el, hogy miért nem jó, ha így viselkedik, mikor, hogy szoktak viselkedni az emberek, és ha a gyereknek kérdései vannak, akkor azokra higgadtan válaszolni kell, ezzel máris visszazökken az élet a normális kerékvágásba.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek