Ha sajtimádók vagyunk, bármit képesek vagyunk megtenni, hogy hozzájuthassunk ehhez a tejből készült finomsághoz. Csak esetleg a pénztárcánk vastagsága szab határt, hogy mennyi és milyen minőségű sajtot tudunk vásárolni. Van azonban egy nagyszerű recept, aminek segítségével magunk is elkészíthetjük a különlegességet.

hazi-sajt

Szükséges hozzávalók:
1 liter tej
500 g tehéntúró
6 g vaj
1 kiskanál só
1 kiskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

Morzsoljuk szét jól a tehéntúrót a kezünkkel, vagy egy villa segítségével. Tegyük egy tálba, majd öntsük hozzá a tejet. Rakjuk fel a tűzre, és folyamatosan kevergessük. Mikor megjelennek az első légbuborékok, tehát éppen forrásnak indul, vegyük le a tűzről, szűrjük át egy tiszta gézen, vagy sűrű szűrőn egy másik edénybe.

A tejes tehéntúrós masszához ezután adjuk hozzá a vajat, a sót és a szódabikarbónát. Keverjük össze, és tegyük fel kis fokozatú tűzre 10 percig, közbe folyamatosan kevergessük, nehogy odaégjen. Ha szépen összeállt, simává olvadt minden, zárjuk el a tüzet, és a forró sajtot öntsük ki egy mély tányérba, bármilyen edénybe, aminek formája van.

Műanyag fóliával vonjuk be, és tegyük 1–2 napra a hűtőbe. Ha szépen megszilárdult, máris fogyaszthatjuk, szeletelhetjük, reszelhetjük a finom házi sajtot.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.