HolotropikumÍgy károsítja az arcbőrt a sok stressz!

Így károsítja az arcbőrt a sok stressz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nagyon valószínű, hogy láttál már életedben szorongó, stresszes embert, aki ilyen esetben sajátos arcot vág, megfeszülnek az izmai, a bőre ráncossá válik, Most következzenek azok az arcbőrt károsító problémák, amelyeket a stressz vált ki.

Így károsítja az arcbőrt a sok stressz!

1. Pattanások

Ha jobban megfigyeled, a pattanások mindig akkor alakulnak ki az arcodon, ha valami nagy életesemény, döntés, vizsga előtt állsz. Az ok egyszerű: ilyen feszült helyzetben a vérben megnő a kortizol szint, ezzel együtt pedig a tesztoszteron férfihormon is, amely serkenti a faggyú termelődését, ami a pórusokat eltömítve pattanásokat okoz.

2. Szem alatti táskák

Ez leginkább akkor alakul ki, ha nem tudod kialudni magad, már pedig ha stresszes, feszült vagy, akkor nem megy könnyedén az elalvás, így a véráram és a nyirokrendszer ellustul, ami miatt a szemhéjak alatti területen felgyűl a víz, és az egész bőrréteg úgy néz ki, mintha be lenne gyulladva.

3. Fénytelen, ráncos bőr

A szervezet stressz hatására a vért az életfontosságú szervek felé irányítja a túlélés reményében, ezért tűnhet a feszült, ijedt ember arca sápadtnak, fehérnek. A folyamatos stresszhatás révén pedig a vér ritka vendég lesz az arcban, így a bőr kevesebb tápanyaghoz jut, így könnyebben ráncosodik, köszönhetően a káros szabadgyököknek is.

4. Foltos, viszkető arcbőr

A stressz immunbetegségeket is okozhat, így a szervezet hisztamin termelése megnőhet, ami az arcbőr kipirosodását, viszketését okozhatja, de a stressz összefüggésben van az ekcémával, a rosaceával is.

5. Bőrápolás hiánya

A stresszes embernek nem jut ideje az arcápolásra, így bőre könnyebben kiszáradhat, károsodhat. Erre pedig érdemes lenni odafigyelni.

Save

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek