LélektárÍgy engedd el az irigységet és a féltékenységet az életedből - Hetedik...

Így engedd el az irigységet és a féltékenységet az életedből – Hetedik adventi lelkigyakorlat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Bizonyára ismerősök ezek az érzések is. Vagy te tapasztaltad meg közvetlenül őket, vagy általad született meg másban ez az érzés. Megbetegítő. Gondolj csak a sárga irgységre. Valóban a májad bánhatja idővel…

irigyseg

Ma lehetőség lesz nem elbújni, hanem szembenézni ezekkel is, a hetedik lelkigyakorlat kapcsán.

Feldmár szerint a rosszindulat három komponense az irigység, féltékenység és a mohóság. Vizsgáljuk meg közelebről és nézzük meg hogy honnan erednek ezek az érzések.

A fő forrásuk az elégedetlenség, telhetetlenség és az önbizalom hiány. Igaz nem is gondoltad volna hogy az önmagadba vetett hit olyan mértékben csorbulhat hogy irigységre vetemedsz? Pedig megeshet. Ha tisztában lennél a lelkedben és a tudatodban lévő végtelen teremtő erőnek és használnád azt, akkor soha nem kellene szembesülnöd ezzel az érzéssel. Hiszen akkor tudnád, hogy az élet mindenki számára megteremti a legtökéletesebb lehetőséget arra, hogy a legjobbat és a legtöbbet kapja az élet ajándékaiból. Ne légy irigy ha valaki használja teremtő erejét és általa bőséget teremt. Irigység helyett inkább kérdezd meg hogyan csinálja.

Kevesen tudnak örülni más sikerének és örömének. Számomra valahol itt kezdődik egy igazi barátság és egy értékes emberi kapcsolat. Azokban a pillanatokban, amikor egy sikerélmény, egy izzadságos munka vagy egy elért cél után tekintetünk találkozik és boldogságom visszatükröződik az Ő tekintetében. Ritka ez a pillanat és felbecsülhetetlen.

A féltékenység, ha úgy vesszük, igaz és érthető indulat, hiszen nem kíván mást, mint megőrizni, ami a miénk, vagy amiről azt hisszük, hogy a miénk; az irigység iszont puszta düh, mely nem képes elviselni, hogy másnak is legyen valamije.
Francois de La Rochefoucauld

A féltékenység nem más mint a félelem közeli unokaöccse. A féltékenység mögött mindig a bizonytalanság, görcsös ragaszkodás és félelem áll. A feltételhez kötött önző szeretet köszön vissza a féltékenységi rohamokban. Sokszor kontrolálatlan és sérülést okozó féktelen erő ami társas kapcsolatokon belül akár tetlegességig is fajulhat.

Lássuk mihez kezdhetünk a gyakorlatban ezekkel?

Nézz szembe öszintén önmagaddal és keres a lelked zugaiban, hogy megtalálod-e az irigység vagy féltékenység morzsáit.

Sokszor nem is tudatosítod de átsuhan az érzés: a másiknak könnyebb, jobb, szebb. Csinosabb, fiatalabb, erősebb, gazdagabb, boldogabb. Igen ez is már irigység és féltékenység.

Írd át tudatodban pozitív megerősitésekkel ezeket a megtapasztalásokat:

Adj hálát elsősorban azért amid van, és kérd az Univerzumot, Szellemi Vezetőidet, hogy segítsenek megtalálni a módját annak, hogy a benned lévő maximális teremtő erő által bevonzd mindazt amire szükséged van és ami összhangban van lelked és életutad céljával. Így kiteljesedhetsz és abban az állapotban már nincs szükséged többé sem irigységre sem féltékenységre.

Lelki egészségedre váljék.

Kapcsolódó cikkeink:

Észre sem veszed, de te is megjártad már! Így tarolnak le érzelmileg a közösségi oldalak!

A nők versenyképesebbek, ha irigységről van szó

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek