KuriózumÍgy énekli több 100.000 ember a magyar himnuszt a Csíksomlyói Búcsún

Így énekli több 100.000 ember a magyar himnuszt a Csíksomlyói Búcsún

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ismét több százezer ember gyűlt össze 2017-ben a csíksomlyói nyeregben, hogy részt vegyen a Csíksomlyói Búcsún. Így énekelte több 100.000 ember a magyar himnuszt.

Így énekli több 100.000 magyar a magyar himnuszt a Csíksomlyói Búcsún
Fotó: Filantropikum.com

Az idei zarándoklat során arra is emlékeznek, hogy 450 évvel ezelőtt azért gyűltek össze pünkösd szombatján Csíksomlyón a katolikus hitükhöz hű székelyek, hogy segítséget kérjenek a hitükben való megmaradáshoz, és hálát adjanak Istennek és a Szűzanyának ezért a segítségért. Az 1567-es segítségkérés a protestánsok és katolikusok közötti erdélyi vallási villongások közepette történt.

A búcsú idei mottója a 450 éve megfogalmazott “Tarts meg minket őseink szent hitében!” kérés.

A viszálykodás megszüntetésére, a nemzet és a haza sorsának jobbra fordítása érdekében történő összefogásra kérte szombaton a csíksomlyói búcsú résztvevőit a prédikációt tartó Veres András győri püspök.

A püspök arra biztatta a jelenlévőket, hogy bizalommal forduljanak Szűz Máriához a kérésükkel, mert tőle még soha senki nem távozott meghallgatatlanul.

“Arra kérem minden magyar testvéremet (.), kapaszkodjunk össze az imában, tudjunk őszintén megbocsátani egymásnak, akarjunk összefogni nemzetünk és hazánk sorsának jobbra fordítása érdekében. Így teremtsük békét önmagunkban, családunkban, országainkban, és legyünk egymás társai a köztünk szeretetben megvalósuló Isten országa építésében. Szüntessünk meg minden viszályt, haragot és széthúzást, segítsük egymást, hogy minden jó cél, minden nemes szándék közös életünk fejlődését és gazdagodását szolgálja” – fogalmazott a csíksomlyói szónok.

Ezt már láttad? Így énekli több 100.000 ember a székely himnuszt a Csíksomlyói Búcsún

A Filantropikum.com ezúttal is jelen volt a Csíksomlyói Búcsún, hoztunk nektek videót is.

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek