UtazásIgazi ékszer Erdély szívében, természeti szépsége miatt "kis Svájcnak" is nevezik!

Igazi ékszer Erdély szívében, természeti szépsége miatt „kis Svájcnak” is nevezik!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Tusnádfürdő egy festői szépségű városka Erdély szívében, Hargita megyében. Ez a kis termálparadicsom a világ minden tájáról vonzza a turistákat gyógyhatású ásványvizeinek, a lélegzetelállító tájnak és a békés, pihentető légkörnek köszönhetően.

Ez Románia legkisebb városa, és igazi turisztikai látványosság, amelyet különösen az amerikai turisták kedvelnek. Tusnádfürdő Csíkszeredától 32 km-re délkeletre, az Olt folyó két partján fekszik, körülbelül 650 m tengerszint feletti magasságban, a Keleti-kárpátokban, a Hargita és a Bodok-hegységek között, fenyvesek borította dombok lábánál.

Ez az ország legkisebb gyógyfürdője, amit természeti szépsége miatt „kis Svájcnak” is neveznek.

Tusnádfürdő közel 200 éves múltra tekint vissza településként, határában van a festői Tusnádi-szoros, amely az Alcsíki- és a Háromszéki-medencét köti össze. Ugyanakkor nem messze található a szintén természeti kincsnek számító Szent Anna-tó, ami egy kialudt vulkáni kráterben fekszik.

A fürdőhelyet évente több százezer román és külföldi turista látogatja, legfőbb vonzereje a tiszta levegő és a termálvizű strand. A termálforrások gyógyító és terápiás tulajdonságaikról ismertek.

Tusnádfürdő madártávlatból

Az itteni ásványvízforrások pedig ásványi sókban, például kénben, magnéziumban és kalciumban gazdagok, amelyek jótékony hatással vannak az egészségre. Ezeket a forrásokat gyakran használják olyan betegségek kezelésére, mint a reuma, a légúti betegségek vagy a bőrgyógyászati problémák.

A Tusnádfürdő közelében található Tusnádi-szoros természetvédelmi terület, ami nagyszerű lehetőséget kínál a túrázásra és a természet felfedezésére.

De Tusnádfürdő a gasztronómia terén sem okoz csalódást, a turisták helyi és nemzetközi ételek széles választékát próbálhatják ki. Megkóstolhatnak olyan hagyományos magyar rés román ételeket, mint a gulyás, a töltött káposzta, vagy a sajtos lepény, de helyi gazdaságokból származó sajtokat és hentesárukat is.

Tusnádfürdő igazi ékszer Erdély szívében, gyógyító termálforrásai, lélegzetelállító tájai és pihentető légköre ideális célpont azok számára, akik szórakozni, pihenni vágynak, és mindenképpen érdemes felvenni az úti célok listájára.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek