KuriózumIdén is Tokió lett a világ gasztrofővárosa

Idén is Tokió lett a világ gasztrofővárosa

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A frissen megjelent tokiói Michelin-kalauzból kiderül, hogy 2012-höz képest, 14-ről 13-ra csökkent a három Michelin-csillagos éttermek száma a japán fővárosban, ám Tokió így is lekörözi a világ metropoliszait. A felkelő nap országának fővárosa már ötödik éve utasítja maga mögé Párizst, amelynek jelenleg tíz három Michelin-csillagos étterme van.

gilles_goujon1267520620

A tokiói Michelin-kalauz étteremlistájának élén ezúttal is a japán konyha különlegesnek ítélt szentélyei találhatók, kivételt csak két francia étterem, a Joel Robuchon és a Quintessence képez. Az egyetlen hely, amely kiesett a háromcsillagos éttermek köréből, a tempura ételeiről híres Nanachome Kyoboshi, amelynek – legalábbis egy időre – be kell érnie két csillaggal.

A japán főváros és vonzáskörzete éttermeiről hét éve jelent meg az első kalauz, amely a hozzávetőleg 30 millió helyi lakos mellett a Japánba érkező turistáknak szolgál elsősorban hasznos információkkal. A Michelin világszerte 160 ezer étterem besorolását végzi el évente megjelenő kiadványaiban.

GM Main Citie_2013

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek