KuriózumHúsz év után, egy dél-amerikai dzsungelben talált rá édesanyjára egy férfi

Húsz év után, egy dél-amerikai dzsungelben talált rá édesanyjára egy férfi

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

David Goodnak kisgyerekkorában előre begyakorolt válasza volt arra a kérdésre, hogy hol van az édesanyja: „Meghalt egy autóbalesetben” – válaszolta az érdeklődőknek. A kis David nem szerette volna, ha a barátai megtudják, édesanyja egy amazóniai bennszülött törzs tagjaként tarantulapókokat eszik. Ez volt az bosszúja azért, mert az édesanyja elhagyta őt, ezért úgy tekintett rá, mintha meghalt volna.

good_yarima

A nőt Yarimának hívják, és a venezuelai Yanonami törzs tagja. A dzsungelben született, ott is nőtt fel egy külvilágtól elszigetelt faluban, ahol a lakosok csak ritkán érintkeztek a külvilággal. A nő életkora nem ismert, mivel a törzs tagjai csupán kettőig tudnak számolni. Ami ezen túl van, azt egyszerűen úgy hívják, hogy több.

David apja, Kenneth antropológushallgató volt, amikor 1975-ben, egy tanulmányúton megismerte Yarimát. Kenneth akkor 36 éve volt. A törzsfőnök azt tanácsolta neki, hogy válasszon feleséget a törzs nőtagjai közül, a férfi választása pedig Yarimára esett, aki akkoriban 9-10 éves lehetett. A férfi ellentmondásos nyilatkozatai akkoriban számos újság címlapját megtöltötték, családja pedig hallani sem akart a természetellenes kapcsolatról.

Yarima nemsokára teherbe esett, és egy philadelphiai kórházban hozta világra Davidet. A nő azonban képtelen volt alkalmazkodni az amerikai életstílushoz, ezért visszatért a törzséhez. Yarima három gyermeket szült Kennethnek, akik csupán annyit tudtak édesanyjukról, hogy egy dél-amerikai törzsnél tartózkodik.

davidandyarima

A három gyermek közül David bizonyult a legérdeklődőbbnek, így 21 éves korában elhatározta, hogy ellátogat Venezuelába, és megkeresi édesanyját. Három hónap alatt gyűjtötte össze az utazáshoz szükséges pénzt, és további három hónapba telt, amíg elegendő bátorságot érzett magában, hogy útra keljen.

2011 augusztusában David két hetet töltött a Yanomani törzsnél, míg 2013-ban egy hónapig volt az édesanyjával. Elmondása szerint sokat tanult édesanyja kultúrájából, aki közölte fiával, hogy az Egyesült Államokba szeretne látogatni, hogy találkozzon családjával. David elmondása szerint az ő történetük csak most kezdődik.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek