LélektárHogyan változtass az életeden 1 perc alatt?

Hogyan változtass az életeden 1 perc alatt?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Túl sok időt töltünk a múlton való töprengéssel és a jövő fürkészésével. Sokszor elfelejtünk a jelen pillanat adta lehetőségeknek élni, ez az egyik legrosszabb szokások egyike. A stressz csendes gyilkos – folyamatos feszültségben élni, mindent vészhelyzetként megtapasztalni, az óra ketyegését számolni, határidőktől rettegni megbetegít.

valtoztasd-meg-az-eleted

Szívbetegség, krónikus kimerültség és még folytathatnánk. A jelen pillanattól távol élni igen rossz szokás, ami addiktívvá tehet. De szerencsére könnyen megszabadulhatunk tőle.

Egy egyszerű ugrással – onnan ide – megmentheted az életed. Az akkorból a mostba. Ha tudatossá válsz. Ha észreveszel, ha érzékelsz. Ha átélsz. Most.

Gyakran tesszük magunkat kábának és zavartnak, hogy elrejthessük és lenyeljük azokat az érzéseket, amiket nem vagyunk készek felismerni és elfogadni. Lassan elslisszolunk felettük, úgy döntünk, inkább nem is éljük át azt a pillanatot, mert így nem kell majd foglalkozni vele. A jelen momentum megélése az, ami szembesít minket ezekkel az érzésekkel – de csak egy pillanatra. Ekkor az érzések kibontakoznak, érezzük őket, majd elmúlnak. Ezután csak nyugalom és csend van. Az élet egy sima víztükör. Kezdjük látni a láthatatlan dolgok szépségeit. Nincs stressz, nincs aggódás. Mert itt és most, igazán nincs ok az aggodalomra. Minden jó.

Szóval hogy is változtasd meg életed 60 másodperc alatt?

Az első lépés: hagyd abba amit csinálsz, és hunyd be a szemed.

Lélegezz mélyeket. Ismételd 7-8-szor, amennyi jólesik. Most hangolódj az érzékeidre. Dörzsöld egymáshoz ujjbegyeid és próbáld érezni bőröd minden egyes sejtjét, ahogy egymással érintkeznek. Hallgasd, ahogy a levegő lassan beáramlik az orrodon. Hallgasd, ahogy a szél fújja kint a leveleket. Érezd a szájpadlásod ízét. A levegő illatát. Aztán nyisd ki újra a szemed. Isten hozott a jelenben. Láss MOST mindent annak, ami. Ismerd fel családtagjaid magad körül, akik a saját jelenüket élik éppen. Mosolyogj rájuk. Bólints. Érezz hálát a finoman lassuló időért. Kapaszkodj bele. Hagyd, hogy tartson.

Minél gyakrabban látogatsz vissza a jelenbe, annál jobban alakul majd a napod. Felébredsz majd, és mosolyogsz. Nem felejtesz el reggelizni, a szembejövő sofőrt pedig nem ledudálod, hanem intesz neki.

Úgy is tekinthetsz erre a gyakorlatra, mintha életed kamerájának fókuszát állítanád be. Gyakran rossz beállításokkal és homályos lencsékkel rohanunk át a napokon, a foltok miatt pedig képtelenség a jelen pillanatra összpontosítani. De ha egy percre le tudsz lassítani és beállítani azt a fókuszt, amivel a legtisztább képet kapod, jobban érzed majd magad. A köd felszáll.

Az életeden változtatni nem nehéz. Persze vannak több időt és türelmet igénylő szegmensek, mint a diéta vagy kapcsolataid ápolása. De tudatos életet élni megvalósítható. Egy perc alatt kevesebbet aggódhatsz, könnyebben lélegezhetsz és lelassíthatsz. Minden nap, egy percig. Majd kettőig.

A te kezedben van.

Egyed Zsuzsanna

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek