KuriózumHogyan szabaduljunk meg az érzelmi gátaktól? 6 módja annak, hogy meggyógyítsuk...

Hogyan szabaduljunk meg az érzelmi gátaktól? 6 módja annak, hogy meggyógyítsuk a lelket a negatív érzelmektől

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Úgy érzed, hogy zsákutcába kerültél a karriered, a kapcsolatod vagy életed bármely más területén? Az alábbiakban megtudhatod, hogyan tudod magad kimozdítani erről a holtpontról.

Ha a fentihez hasonló helyzetben találod magad, van egy kulcskérdés, amire őszintén válaszolnod kell: „Mire összpontosítottam?” A válasz még téged is meglephet. Például, ha a teljes mentális és érzelmi összpontosításod arra irányult, hogy milyen rossz dolgok történnek az életedben veled, akkor nagy valószínűséggel ezeket a negatív dolgokat állandósíthatod.

Ha minden figyelmed arra összpontosul, hogy nem becsülnek meg téged, vagy, hogy mások miként bántottak, továbbra is hasonló helyzetekben találod magad. Ezért ahelyett, hogy a negatív oldalra összpontosítanál, próbáld meglátni azt a sok lehetőséget, amellyel kifejezheted önmagad és fejlődhetsz is.

Hogyan lehet kijutnia az érzelmi gátakból?

Az igazság az, hogy a mindennapokban számos lehetőség kínálkozik aktívnak lenni, szórakozni, barátkozni, új karriert kezdeni, vagy bármi mást, amit csak akarunk. A legtöbb esetben az egyetlen korlát ebben mi magunk vagyunk. Ahogy Albert Einstein mondta: a dolgoknak csak a képzeletünk szabhat határokat. Vagy az, hogy mennyire vagyunk nyitottak az újdonságokra? Mik azok a dolgok és helyzetek, amiket elfogadunk az életünkben? Pontosan mire fókuszálunk?

Az élet tele van lehetőségekkel, de nyitottnak kell lennünk, hogy meglássuk és elfogadjuk őket. Ha kényelmesen begubózunk, ne lepődjünk meg, hogy semmi sem változik körülöttünk. Az egyetlen állandó az életben a változás. Minden folyamatosan változik, ezért meg kell szokni ezt az állapotot. Megpróbálhatunk ellenállni a változásnak, de túl sokáig nem fog sikerülni.

Változtassuk az életet kalanddá

Minden alkalommal, amikor új tapasztalattal vagy új személlyel találkozunk, tegyük fel magunknak a kérdést: „Mit tanulhatok ebből?” Hogyan használhatom ezt a képességeim, a tudásom, az önkifejezésem vagy a szórakozásom fejlesztésére?” És akkor nincs más dolgunk, mint megragadni azt a lehetőséget.

Ha úgy érezzük, elakadtunk az élet bármely területén, tegyünk néhány lépést, hogy feloldozzuk önmagunkat, legyen szó kapcsolatról, barátságról, karrierről, egészségről vagy a szórakozásról.

Íme, a hat lépés, amely segít kimozdulni a holtpontról:

1. Készítsünk listát tehetségünkről és képességeinkről

Írjuk fel egy listára mindazokat a dolgokat, amelyekben jók vagyunk. Például azt, hogy rendszerető emberek vagyunk, hogy tudjuk, hogyan kell meghallgatni az embereket, hogy tudunk süteményeket készíteni, hogy jók vagyunk a technika és még sok más területen is.

2. Tegyük félre az elkészített listát

A lista célja, hogy elemző elménk felismerje azt a tényt, hogy sok mindenben tehetségesek vagyunk. Félretesszük, mert elérkezett az ideje abbahagyni az elemzést, és azt tenni, amit a legjobban tudunk. Ebben a folyamatban megnyitjuk az elménket a lehetőségek széles skálája előtt, amelyeken keresztül ezeket a tehetségeket munkába állíthatjuk. Mindez segít felfedezni olyan új módszereket ezek használatára, amelyekre eddig nem is gondoltunk.

3. Üljünk le egy csendes helyre, ahol semmi sem vonja el a figyelmünket és képzeljünk el egy ajtót, amely az új lehetőségeink előtt nyílik ki

Elképzelhetjük, hogy ez az ajtó a szívünkben vagy a homlokunkon van. Ily módon megnyílunk teljes mértékben és korlátlanul a lehetőségeink előtt. Képzeljük el, hogy az űrben vagyunk, mint egy űrhajós. Nem vagyunk semmihez sem kötve, és semmi sem korlátoz bennünket, szívünk elménk pedig teljesen nyitva van. Maradjunk ebben az állapotban egy kis ideig, mivel ily módon megteremtjük a mentális teret az új lehetőségek számára. Hagyjuk, hogy kiváló energiánk ihletet adjon számunkra. Ismételjük meg ezt a gyakorlatot minden nap.

4. Képzeljük el azt a tevékenységtípust, amely örömet okozna számunkra

Képzeljük el, hogy ez a tevékenység, amelyről álmodtunk, nem más, mint személyünk őszinte megnyilvánulása, és megvan a lehetősége, hogy anyagi jólétet biztosítson számunkra. Ne aggódjunk amiatt, hogy mikor és hogyan fog megvalósulni. Egyszerűen lépjünk be ebbe az állapotba, és érezzük az érzelmet és a lelkesedést. Ismételjük meg ezt a gyakorlatot naponta egyszer vagy kétszer öt percig.

5. Adjunk hálát és lépjünk tovább

Folytassuk a napi tevékenységünket és igyekezzünk teljesíteni feladatainkat. A cél az, hogy szabadon tartsuk az elménket, és élvezzük azt, amit most csinálunk anélkül, hogy panaszkodnánk, másokat hibáztatnánk, vagy negatív energiákat sugároznánk.

A negativitás új, nem kívánt képet hoz létre, amely ütközik az általunk elképzelt ötlettel.

6. Ismételjük meg ezeket a lépéseket minden nap

Azt mondják, hogy a szellem azt követi, amit az elme diktál. Ha világosak a szándékaink, ajtók nyílnak meg, és lehetőségek kínálkoznak számunkra. Ismételjük meg ezeket a lépéseket minden nap, hogy segítsünk elmélyíteni a jobb jövőről alkotott elképzeléseinket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek