OtthonHogyan szabaduljunk meg a csótányoktól? Íme, egy 100 százalékos módszer!

Hogyan szabaduljunk meg a csótányoktól? Íme, egy 100 százalékos módszer!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A régi, elhanyagolt lakásokban gyakori vendég ez a sokakban visszatetszést, irtózást kiváló rovar. A csótányok remekül érzik magukat otthonainkban, hiszen elég egy kevés ételmaradék, amelyet a háztulajdonos nem szed össze, nem söpör föl, és máris remek táptalaj alakul ki ezen kintines páncélzatott viselő rovarok számára.

csotany-ellen

Rossz hír, hogy nehéz megszabadulni tőlük, és ugyan kaphatók erős mérgeket tartalmazó csótányírtó szerek, de ezek az ember és a házi kedvencek egészségére is veszélyt jelentenek.

Azonban a következő, természetbarát módszerrel még meg lehet akadályozni, hogy ezek a undorító rovarok befészkeljék magukat lakásunkba.

Egy tojás sárgáját keverjünk el 50 g bórsavval, amíg egy vastag krémet nem kapunk. Ezekből majd formázzunk kis gombócokat, hagyjuk egy óráig, hogy kiszáradjanak, majd utána helyezzük el a lakásunkba, tegyük a sarkakba, a konyhába, a kagyló alá, a mosdóba, a gardróbba.

A csótányokat oda fogják vonzani ezek a kis golyók, csápjaikkal megérintik, és oda fognak ragadni. A borsav végez velük. Pár nap, hét múlva sok elhullott példányt fogunk találni, de ez azt is jelenti, hogy megszabadultunk a hívatlan betolakodóktól. Érdemes megismételni az irtást félév múlva, mert lehet, hogy a nőstény egyedek lerakták a petéiket, így a kikelt kis rovarok ismét támadásba lendülhetnek.

A borsavtól nem kell félni, mert nem jelent sem ránk, sem házi kedvenceinkre veszélyt. Fertőtlenítésre használják, de nem tartalmaz mérgező vegyületet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek