HolotropikumHogyan küzdjünk meg a télen jelentkező hátfájással?

Hogyan küzdjünk meg a télen jelentkező hátfájással?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A téli hónapokban a hátfájások gyakoribbak lehetnek, hiszen a görcsös, izmokat érintő összehúzódások érzékenyebbek a hideg időjárásra. Íme pár jótanács, hogy miként lehet ezen segíteni.

hatfajas

Nagyon fontos, hogy odafigyeljünk testünk jelzéseire, ugyanis a fájdalommal a szervezetünk azt üzeni, hogy valami egy ideje nincsen rendben, érdemes változtatni, más megoldást keresni rá.

Ebben a rohanó világban csak az számít, hogy mindent tudjunk elintézni a lehető leghamarabb, vásároljunk be gyorsan, az sem baj, hogy nem bírjuk el a csomagokat, csak valahogy cipeljük már haza. Ez is egy gyakori hátfájási ok, hogy sokkal nagyobb terheket cipelünk, mint amennyit a szervezetünk elbírna.

A hidegben fontos a megfelelő öltözék is. Öltözzünk fel jól, különben megfázhatunk, a végtagjainkat is megcsípheti a hideg, és ha ez gyakran fordul elő, akkor ne csodálkozzunk, hogy egy idő után az ízületeinkben érezzük a hideget, akkor is, ha éppen melegben vagyunk. A hátunkat is érdemes védeni, válasszunk olyan vastag kabátot, amely jól igazodik a hátunk vonalához, és véd a hidegtől.

A sok ülőmunka is sokat árthat. Mikor már rendszeresen fáj a hátunk, az már azt jelenti, hogy több évnyi irodai munka áll mögöttünk, na meg persze a helytelen testtartás. Ha mégis ülve dolgozunk, akkor figyeljünk oda, hogy több órán keresztül ne egy testhelyzetbe legyünk, időnként mozduljunk meg, álljunk fel, lépjünk ki a büfébe, nyújtózkodjunk egyet.

A számítógép billentyűzetét és az egeret tartsuk közel magunkhoz, ne kelljen a karunkat is megemelni ahhoz, hogy pötyögjünk, legyenek kézben, amennyire lehet. A hátunkat tartsuk egyenesen, próbáljuk meg elérni, hogy a hátunk és a kinyújtott lábak között derékszög alakuljon ki.

Ha már hátfájásos panaszokkal küzdünk, akkor egy gyulladáscsökkentő krémmel rendszeresen masszírozzuk be a problémás területet, és igyekezzünk mozogni rendszeresen, mert az tesz a legjobbat. Először óvatosabb gyakorlatokat végezzünk, majd lehet tempósabb üzemmódba kapcsolni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek