Ma a nyugati világ országai minden turistát tárt kapukkal várnak, hiszen ez egy komoly iparág, egy állam évi költségvetésének akár a 20–25 százalékát is kiteheti a turizmusból befolyó pénzösszeg. Európa több történelmi városa különös hangsúly fektet erre, az interneten számtalan fotót lehet megnézni Párizsról, vagy éppen a velencei Szent Márk térről. Ezért is van az, hogy sok családtag ma már nincsen különösebben hanyatt esve attól, ha egy rokon hazatér valamelyik országból, és fényképes bemutatót szervez.

desktop-1434486395

Ha netán mi is eljutunk idén egy különleges helyszínre, és szeretnénk ezt a szeretteinkkel is megosztani, készítsünk érdekes felvételeket, így téve feledhetetlenné számukra is a nyaralásunkat.

Az alábbi rövid bejátszásban megnézhetünk pár jótanácsot, hogy miként kell vagány, sablonmentes képeket készíteni.

Először is érdemes a fényképezőgépünket kissé „kicicomázni”, azaz ragasztószalaggal össze-vissza ragasztgatni, hogy úgy tűnjön az esetleges tolvajoknak, értéktelen masinával van dolguk, így csökken az esélye, hogy az értékes felszerelésünket ellopják. Nem árt valami személyes igazolványt lefotózni indulás előtt, ha mégis ellopnák a gépet, és valaki megtalálná, tudja, hogy kit keressen. Fontosak a rögzítések is, a gépet, valamint az állványt tartó kötelek, hogy fotózás közben nehogy elejtsük, vagy elhagyjuk a felszereléseket.

Érdemes olyan képeket készíteni, amin nem látszanak a turisták, hiszen odahaza senkit sem érdekel, hogy egy műemlék templom előtt egy rakás ember áll, inkább az épületre, az apróbb részletekre kíváncsiak. Ha ez nem lehetséges, akkor pedig meg lehet próbálni levágni a sok látogatót. Az is jó, ha egy teljesen más szemszögből fotózunk le valamit, hiszen ez önmagában már egy vizuális élmény. Mondjuk, ha letesszük a földre a gépet, és úgy kattintgatunk, vagy ráerősítjük azt a gondola evezőjére, ezáltal nagyszerű pillanatokat örökíthetünk meg.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.