HolotropikumHízókúra, avagy miként pakolj néhány egészséges pluszkilót magadra?

Hízókúra, avagy miként pakolj néhány egészséges pluszkilót magadra?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legkeresettebb hírek az interneten talán a fogyókúrával kapcsolatosak. Eddig még a nők húzták az igát ebben a témakörben, ma viszont a férfiak körében is legalább annyira fontos a testsúly és a formás alkat, mint a szebbik nem számára. Azonban ritkán esik szó arról, miként lehet meghízni, vagy súlyban gyarapodni.

Étkezz rendszeresen!

Lehet furcsának hangzik, de vannak olyanok is, akik nem fogyni, hanem ellenkezőleg, kissé meghízni szeretnének, és nem tudják miként csinálják. Orvoshoz mennek, vitaminokat szednek, édességeket esznek, gyorséttermi kaját tömnek magukba, eredménytelenül.

Egyesek ezt szerencsének, mások pedig páratlan anyagcserének nevezik. Minden esetre, megvan ennek is a hátránya, mint ahogyan az előnye is. De hogy megbizonyosodj arról, hogy nem egészségügyi probléma áll a háttérben jobb, ha ellátogatsz az orvoshoz, és alapos kivizsgálást kérsz tőle – már ha te is hasonló cipőben jársz.

Általában a súlygyarapodás meggátolásában a hormonális zavaroknak van nagyobb szerepük, ugyanis ezek képesek felborítani a szervezetet. Hidd el, legalább annyira kellemetlen túl soványnak lenni, mint amennyire zavaró a túlsúlyosság vagy elhízás. Ahhoz pedig, hogy az életkorodnak és a magasságodnak megfelelően ideális testsúlyt tarthass fenn, egészséges életmódra van szükség, rendszeres és tápláló étkezésekkel.

Hagyj fel a gyorséttermi ételekkel, ezek ugyanis nem fognak meghízlalni, hanem csupán a cellulitiszképződésnek és a bőrrepedéseknek kedveznek, főként ha egyáltalán nem mozogsz. Furcsának hangzik, de még a legsoványabb személyeknek is ajánlott, hogy el-eljárjanak edzeni, tornászni vagy aerobikozni!

Nincs is jobb annál, ha nevetve főz az ember!

Ha szakember segítségét szeretnéd kérni, látogass el a kezelőorvosodhoz/családorvosodhoz, és állítsátok össze együtt a számodra ideális étrendet, amely proteinekre, kalciumra és szénhidrátokra alapoz. Az étrend kiegészítők, vitaminok is jók, mivel fokozzák az étvágyat, és segítik a proteinek felszívódását a bevitt táplálékból. Ha cigarettázol, hagyj fel a dohányzással, ugyanis a nikotin elveszi az étvágyad, és elpusztítja a szervezetben lévő vitaminok és ásványi anyagok nagyrészét.

Étkezz négyszer egy nap: semmiképp se hagyd ki a reggelit, az ebédet, az uzsonnát és a vacsorát sem. Fontos, hogy mindenik étkezés ugyanabban az időpontban történjen, főként a kúra első hónapjában, mialatt hozzászoktatod a szervezeted az új életmódhoz. Ugyanakkor végy részt és kapcsolódj be olyan tevékenységekbe, amelyekben kedved leled, és igyekezz minél többet nevetni! A nevetés ugyanis a legjobb módja annak, hogy stresszmentesítsd a szervezeted, jól érezd magad és felszedj néhány plusz 100 grammot!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek