Napi LikeHihetetlen jelenetek zajlottak le az afrikai szavannán

Hihetetlen jelenetek zajlottak le az afrikai szavannán

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A természet és a vadon törvényeinek teljesen ellentmondó eseményre került sor nemrég a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban, ahol egy impala borjú és egy leopárd különös találkozásának voltak szemtanúi a biológusok.

leopard-impala

Az impala minden félelem és fenntartás nélkül közelítette meg a leopárdot, szemmel láthatóan meg sem fordult a fejében, hogy halálos veszedelemnek teszi ki magát.

Annak ellenére, hogy a leopárd egyáltalán nem fogadta barátságosan az impalát, az nem mutatott félelmet és a ragadozó közelében maradt, és szemmel láthatóan szelídíteni próbálta a nagyvadat. Néhány pillanat után a leopárd egyre barátságosabbá vált, azonban a videón már nem látható a végkifejlet, ami minden bizonnyal tragikusnak bizonyult a kis impala számára.

Estiaan Houy, az afrikai szafarik specialistája, az események megörökítője szerint soha nem látott hasonló találkozást, és valószínűleg nem is fog. Az impala egyszerűen semmi félelmet nem mutatott – tette hozzá. Szakemberek szerint előfordul, hogy a leopárd esetenként játszik a kiszemelt áldozatával, mielőtt felfalná, és ez lehet a magyarázata a történteknek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek