KoktélHiánypótló pszichológiai könyv jelent meg!

Hiánypótló pszichológiai könyv jelent meg!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Merőben új, régi hiányt pótló pszichológiai könyv jelent meg dr. Berentés Éva tollából. A szerző, aki évtizedek óta tanít az ELTE-n, mellette pszichoterapeuta és vezetői tanácsadó is, egy olyan érett személyiségmodellt alkotott meg, amelyhez hasonlóra 1937 óta nem volt példa. A modell azokat az emberi tulajdonságokat foglalja tudományosan megalapozott rendszerbe, amelyek az emberi sikerhez és boldogsághoz nélkülözhetetlenek, ugyanakkor a társadalom számára is hasznosak.

Az egyetemi tanár, a pszichoterapeuta több évtizedes szakmai tapasztalattal a háta mögött állítja, hogy egy mintaként szolgáló optimális személyiségmodell hiányában sem az egyén sem egy demokratikus társadalom nem tud hatékonyan működni. Ugyanakkor Berentés Éva következetesen hangsúlyozza, hogy nem a minden szempontból érett személyiség elérése a cél, hanem az ahhoz vezető út, az önismereti igény, a személyes fejlődés melletti elköteleződés.

A mű abban különbözik a könyváruházak polcain található számos hasonló témájú könyvtől, hogy bár egyetemi tankönyv is, minden érdeklődő számára érthető, olvasmányos módon mutatja be és értelmezi az érett személyiséghez kapcsolódó legújabb pszichológiai tényeket.

A kötetben leírt érett személyiségmodell az olvasóban spontán módon felkelti az önismereti igényt, gazdagítja az önismeretet, minősítés nélkül kijelöli a szükséges személyiségfejlesztési irányokat, és ezzel egy tudományosan megalapozott viszonyítási pontot képez az éretté válás folyamatában. Szellemisége révén pedig hozzájárul a demokratikus gondolkodásmód széleskörű elterjesztéséhez.

„Napjainkban, amikor a társadalmi gondoskodás mértéke minimálisra csökkent, és a munkavállaló személyisége egyre fontosabbá vált, a hiányzó önismeret pedig fokozott kockázatot jelent, ez különösen fontos!”- mondja Berentés Éva.

konyvborito

A könyv minden olyan fejlődni, önmagáért felelősséget vállalni akaró ember számára ajánlott, aki a saját életét szeretné szebbé, boldogabbá, és harmonikusabbá tenni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek