HolotropikumAlternatív gyógyászatHelyezzünk fájós végtagjainkra káposztalevél pakolást és intsünk búcsút a kellemetlen tüneteknek

Helyezzünk fájós végtagjainkra káposztalevél pakolást és intsünk búcsút a kellemetlen tüneteknek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ez az amúgy finom nyári, őszi zöldség remek gyógyerővel is bír, hiszen a káposztalevélben lévő hatóanyagok segítenek az elüszkösödött, elfekélyesedett végtagok gyógyításában, de remek módszer a torokgyulladásban, felső légúti betegségben szenvedőknek is, megszünteti a bőrkiütéseket, a migrént, az ízületi fájdalmakat, a pattanásokat, a dagadásokat is.

kaposztalevel

Bármilyen káposztalevél jó hatással bír, de a legjobb eredményeket a vörös káposzta levelével lehet elérni. Használat előtt alaposan meg kell mosni a leveleket, és meg is kell szárítani. Éjszakára kössük rá a fájó területre, hogy ki tudja fejteni hatását, mindennap új pakolást kell alkalmazni.

1. Sebek

A káposztalevél felgyorsítja a sebek gyógyulási folyamatát. Használat előtt mossuk meg a leveleket és egy befőttes üveggel kissé lapítsuk ki. Ezután a levelet tegyük be kicsit a mikróba, hogy felmelegedjen, majd akkora lapit kell használni, hogy az egész sebet beborítsa. Minden második órában a kötést cserélni kell, új levelet használva.

2. Hasmenés és gyomorfekély

Ha étkezések közben, mindennap elfogyasztunk két pohár káposztalevél levet, megakadályozhatjuk a hasmenést, de még fekélyesedésnek induló beleket is rendbe hozhatjuk.

Ezt már olvastad? Frissen csavart káposztalével 10 nap alatt gyógyulhat a kezdődő gyomorfekély!

3. Körömbenövés és mandulagyulladás

A begyulladt területek kezelésére 3 rétegű káposztalevél pakolást kell készíteni, és azzal ápolni a beteg területeket, amíg javulást nem tapasztalunk.

4. Vérszegénység

A káposztalevélben rengeteg vitamin van, de ásványi anyagokban és klorofilban is gazdag, ezért a vérszegénységben szenvedőknek ajánlott nyersen, vagy pároltan elkészített káposztalevél fogyasztása. De naponta két pohár frissen facsart káposztalét is jó, ha megisznak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek