HolotropikumFrissen csavart káposztalével 10 nap alatt gyógyulhat a kezdődő gyomorfekély!

Frissen csavart káposztalével 10 nap alatt gyógyulhat a kezdődő gyomorfekély!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nyáron egy kiadós nehéz ebéd helyett csak valami frissítőre, vagy egy könnyed salátára vágysz, és nem tudod, mire essen a választás?

kaposztaleÍme, 5 tipp hogy miért válaszd a nyers káposztát alapanyagként:

  • A káposzta tiocianát, lutein, zeaxantin, isothiocyanat és sulforafan tartalmának köszönhetően valósággal berobbantja az enzimek működésest és salaktalanít is. A kutatások bizonyítják, hogy ezen összetevőknek köszönhetően a rendszeres káposztafogyasztás segít a mellrák, a prosztatarák és a vastagbélrák kialakulásának megelőzésében. Azon férfiak, akik rendszeresen naponta káposztát fogyasztottak 66 %-al kiesebb mértékben voltak kitéve a vastagbél daganatoknak, mint azon társaik, akik étrendjében a káposzta nem volt jelen.
  • Nem hiába nevezzük a zöldségeket és gyümölcsöket vitális ételeknek, hiszen igazán megérdemlik ezt az elnevezést. A káposzta B6, mangán, B1 vitamin, piridoxin (vitamin B6) pantotén sav (B5 vitamin), vas, magnézium, foszfor, kalcium tartalma a csontok és szívérrendszer ideális működését támogatja. Gazdag K vitamin tartalma a szervezet napi szükségletének 85%-át biztosítja. Ez védőfaktor lehet az Alzheimer kórral szemben. C vitamin tartalma sem elhanyagolható, egy adag káposztasaláta fogyasztás fedezi a napi fél adag C vitamin szükségleted.
  • A frissen csavart káposzta leve a népi gyógyászatban a legjobb gyógyír a gyomorfekélyre. Ezt a tudomány is igazolja, hiszen kimutatták, hogy az indol-3-carbinol tartalmának köszönhetően a káposzta sikeresen alkalmazható a gyomorfekély gyógyításában. Napi 1 csésze frissen csavart káposzta leve 1o napi fogyasztás esetén gyógyítja a kezdődő gyomorfekélyt.
  • Ha valaki fogyni szeretne, akkor ideális a káposzta csavart leve. Gyakorlatilag kalóriaszegény és egy helyes fogyókúra elengedhetetlen eleme.

Egy adag nyers káposzta (89 de gramm) a következő tápanyagértékeket mutatja:

Kalória …………………………………………………………………22
Szénhidrát ……………………………………………………………5 g
Cukor………………………………………………………………… 3 g
Rostok ………………………………………………………………   2 g
Fehérje   ………………………………………………………………1 g
Só…………………………………………………………………….16 mg

  • Most pedig egy pár kuriózum a káposztáról: Egyike a legrégebbi zöldségeknek már az 16oo-as években ismerték és változatos formában készítették. A legnagyobb káposztából készült étel 544 kg-ot nyomott és több mint 80.000 darab töltött káposzta készült el 2oo8-ban Makedóniában.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek