HolotropikumAlternatív gyógyászatHázilag sérülések ellen

Házilag sérülések ellen

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Lehet, hogy a vágások és különböző, a bőr folytonosságát megszakító, sérülések nem életveszélyesek, még olykor kifejezetten fájdalmasak tudnak lenni.

mez

A legtöbb ember, ha valamilyen sérülés éri, egyből gyógyszeres segítséggel oldja meg a problémát. De minek mérgezzük szervezetünket, ha egyszerűbb megoldások is hasznosak lehetnek.

A legtöbb nyílt sebbel az a legnagyobb probléma, hogy a seb nyitott kapunak számít a kórokozók számára. Könnyű a behatolás, az életkörülmények megfelelőek, hogy szaporodni tudjanak és bajt okozzanak.

Mindezt a legegyszerűbb házi szerrel meg tudjuk oldani: a mézzel.

A Mikrobiológia Társaság lapjában leközölt szakmai cikk azt boncolgatta, hogy vannak bizonyos baktériumtörzsek, amelyek a rendszeres fertőtlenítéssel sem pusztíthatók el, amennyiben sérült bőrfelület közelében találhatók. Azonban többszöri kísérlet során azt figyelték meg, hogy a méz az összes szaporodni képes baktériumot elpusztította a bőr felületén. Nem ez volt az első bizonyíték a méz sebgyógyító hatásáról, mivel a közhiedelemben már rég él ennek jótékony hatása.

Egy másik megoldás a vágások mihamarabbi vérzéscsillapítására a cayenne por. Közvetlen a vérző sebre szórva a port, szinte azonnali vérzéscsillapítást érhetünk el. Természetesen figyelembe kell venni a seb méretét is.

Ugyancsak sikeres sebtisztító szernek bizonyul az almaecet. Továbbá a feketebors fájdalom csillapító, antibakteriális és fertőtlenítő hatását már régről ismerik.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek