KuriózumHázat építenének a Holdra

Házat építenének a Holdra

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A holdkolóniák kérdése régóta foglalkoztatja az emberek fantáziáját, de a tudomány is komolyan számításba vette, hogy miként lehetne lakhatóvá tenni állandó égi kísérőnket. Ám arra valószínűleg kevesen gondoltak, hogy egy futurisztikus építmény helyett egy tipikus lakóházat vigyenek a Holdra.

Fotó: Mathias Öhlander
Fotó: Mathias Öhlander

Ezen kevesek egyikeként a Moonhouse projekt kiötlői annyira komolyan gondolták az elképzelést, hogy már jövőre egy apró házat építenének a Holdra. A svéd hagyományos házak alapján tervezett, két és fél méter magas épületet rakétával juttatnák az égitestre. A Holdra egy cipősdoboz nagyságú dobozban érkezne, leszállás után pedig magától csomagolódna ki.

A csapat szerint a megvalósításhoz 15 millió dollárra lenne szükségük, az összeget pedig közösségi finanszírozás révén szeretnék összegyűjteni. A pénz megszerzéséhez még 186 nap áll rendelkezésükre. Kiszámolták, hogy minden egyes dollár 25 méterrel közelebb juttatja a házat a Holdhoz.

A projekt támogatói apróbb ajándékokat kapnak. Aki pl. 30 dollárt adományoz, azok egy fájlt kapnak, amivel kinyomtatható lesz a ház 3D-ben. Az 50 dollárt adományozók nevei pedig felkerülnek az épület falára. A csapat eddig 2000 dollárt gyűjtött, igaz még csak egy napja indult az akció.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek