Cathy Boone 2020 januárjában, 49 éves korában tragikus körülmények között hunyt el egy hajléktalanszállón, az oregoni Astoria államban. Halálát megelőzően a nő csaknem négy éven keresztül élt az utcán.

Hajléktalanként halt meg a nő, miközben nem is tudta, hogy egy 884.000 dolláros örökség vár rá

Anyja halála után 2019-ben a bíróság elrendelte, hogy a hagyatékból 884.407 dollárt adjanak át Cathy-nak. A hatóságok mindent megtettek, hogy felvegyék a kapcsolatot a 49 éves nővel, de sehol sem találták. Éppen ezért a tetemes örökségét visszaküldték egy állami bankhoz, és arra vártak, hogy egyszer Cathy nyomára bukkannak.

Hat hónappal a örökség odaítélése után Cathy-nak komoly légzési problémái támadtak, akkor az oregoni Astoria Warming Shelterben élt. Nem sokkal később a portlandi St Vincent kórházban halt meg. Azt viszont nem lehet biztosan tudni, hogy tisztában volt-e azzal, hogy mekkora pénzösszeget örökölt.

“Egyszerűen nem látta az élete értelmét. Az a rengeteg pénz csak ott hevert, neki pedig nagy szüksége lett volna segítségre. Kemény élete volt, de amikor jó volt, akkor nagyon jó volt” – mesélte később az apa.

Cathynek fogalma sem volt, hogy mekkora összeg vár rá

Cathy barátai minden bizonnyal nem tudták, hogy a nőnek ilyen sok pénze van. Minden nap csak a túlélésért küzdött, mint oly sok ember, aki az utcán él. “Mindenkinek megvannak a maga nehézségei, de Cathy általában többet mosolygott, mint sírt” – mondta Cathy egyik barátja, Glen Lonquist.

Cathy Boone, Portland környékén nőtt fel, már egész fiatalon mentális problémákkal küszködött, az egész akkor kezdődött, amikor a szülei elváltak. “Szerintem a kábítószer borította fel az életét, de mentális egészségügyi problémái is voltak, és a kettő kombinációja nem túl szerencsés” – mesélte az apa, aki nem sokkal a válás után újraházasodott. Cathy évekig önkéntesként dolgozott egy portlandi kávézóban, mielőtt Astoriába költözött volna.

Édesanyja halála után Cathy egyre lejjebb csúszott. “Abban az időben, amikor nem tartotta a kapcsolatot a családjával vagy a barátaival, és kábítószert fogyasztott, azt hiszem, egy nagyon elveszett lélek volt” – mondta Cathy apja. Miután Cathy Boone megkapta az örökségét, a hatóságok hirdetéseket tettek fel a helyi újságba, e-mailt küldtek a családtagoknak, üzentek neki a Facebookon, és még a telefonját is megpróbálták elérni, de mindhiába.

Cathy édesapjával

Egy magánnyomozót is béreltek, de még ő sem találta meg.

“Tekintettel arra, hogy egy személyes képviselő és az ügyvéd másfél évig foglalkozott az üggyel, az állam nem tehet már többet” – mondta Claudia Ciobanu, az Oregon State Lands ingatlankezelője. “Ez egy egyedülálló eset, és együtt érzünk a családdal.”

“Azt hiszem, hogy kudarcot vallottam a mentális egészségügyi problémáival kapcsolatban. Valahogy lemondtam róla a drogok miatt, és nem kellett volna ezt tennem” – jegyezte meg az apa.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.