Hajléktalanként halt meg a nő, miközben nem is tudta, hogy egy 884.000 dolláros örökség vár rá

Cathy Boone 2020 januárjában, 49 éves korában tragikus körülmények között hunyt el egy hajléktalanszállón, az oregoni Astoria államban. Halálát megelőzően a nő csaknem négy éven keresztül élt az utcán.

Anyja halála után 2019-ben a bíróság elrendelte, hogy a hagyatékból 884.407 dollárt adjanak át Cathy-nak. A hatóságok mindent megtettek, hogy felvegyék a kapcsolatot a 49 éves nővel, de sehol sem találták. Éppen ezért a tetemes örökségét visszaküldték egy állami bankhoz, és arra vártak, hogy egyszer Cathy nyomára bukkannak.

Hat hónappal a örökség odaítélése után Cathy-nak komoly légzési problémái támadtak, akkor az oregoni Astoria Warming Shelterben élt. Nem sokkal később a portlandi St Vincent kórházban halt meg. Azt viszont nem lehet biztosan tudni, hogy tisztában volt-e azzal, hogy mekkora pénzösszeget örökölt.

Cathynek fogalma sem volt, hogy mekkora összeg vár rá

“Egyszerűen nem látta az élete értelmét. Az a rengeteg pénz csak ott hevert, neki pedig nagy szüksége lett volna segítségre. Kemény élete volt, de amikor jó volt, akkor nagyon jó volt” – mesélte később az apa.

Cathy barátai minden bizonnyal nem tudták, hogy a nőnek ilyen sok pénze van. Minden nap csak a túlélésért küzdött, mint oly sok ember, aki az utcán él. “Mindenkinek megvannak a maga nehézségei, de Cathy általában többet mosolygott, mint sírt” – mondta Cathy egyik barátja, Glen Lonquist.

Cathy Boone, Portland környékén nőtt fel, már egész fiatalon mentális problémákkal küszködött, az egész akkor kezdődött, amikor a szülei elváltak. “Szerintem a kábítószer borította fel az életét, de mentális egészségügyi problémái is voltak, és a kettő kombinációja nem túl szerencsés” – mesélte az apa, aki nem sokkal a válás után újraházasodott. Cathy évekig önkéntesként dolgozott egy portlandi kávézóban, mielőtt Astoriába költözött volna.

Cathy édesapjával

Édesanyja halála után Cathy egyre lejjebb csúszott. “Abban az időben, amikor nem tartotta a kapcsolatot a családjával vagy a barátaival, és kábítószert fogyasztott, azt hiszem, egy nagyon elveszett lélek volt” – mondta Cathy apja. Miután Cathy Boone megkapta az örökségét, a hatóságok hirdetéseket tettek fel a helyi újságba, e-mailt küldtek a családtagoknak, üzentek neki a Facebookon, és még a telefonját is megpróbálták elérni, de mindhiába.

Egy magánnyomozót is béreltek, de még ő sem találta meg.

“Tekintettel arra, hogy egy személyes képviselő és az ügyvéd másfél évig foglalkozott az üggyel, az állam nem tehet már többet” – mondta Claudia Ciobanu, az Oregon State Lands ingatlankezelője. “Ez egy egyedülálló eset, és együtt érzünk a családdal.”

“Azt hiszem, hogy kudarcot vallottam a mentális egészségügyi problémáival kapcsolatban. Valahogy lemondtam róla a drogok miatt, és nem kellett volna ezt tennem” – jegyezte meg az apa.Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.