Ha szeretnéd, hogy egész nyáron virágozzanak a rózsáid, próbáld ki ezt a 5 trükköt!

A rózsa akkor gyönyörű, ha virágba borul és egész nyáron ontja magából a friss hajtásokat, bimbókat. Ha szeretnéd, hogy mindig tele legyenek a rózsatöveid virágokkal, akkor próbáld ki az alábbi 5 trükköt.

Ha szeretnéd, hogy egész nyáron virágozzanak a rózsáid, próbáld ki ezt a 5 trükköt!

1. Metszés

A fiatal rózsatöveket rendszeresen metszeni kell, hogy később szép formás bokrok legyenek, és sokat virágozzanak. Metszd úgy a rózsát, hogy a fő ágra fekteted a hangsúlyt, a mellékhajtásokat érdemes le-, vagy visszavágni.

2. Szakítsd le az elvirágzott virágot

Ha a rózsa teljesen elvirágzott, és csak a száraz szirmok maradtak meg, távolítsd azt el, mert így a növény nem a magok fejlesztésére fogja az energiáit fordítani, hanem a virágzásra.

3. Az öntözés legyen rendszeres, de ne lőj túl a célon

A kifejlett rózsákat is öntözd rendszeresen, legalább egy héten kétszer, de szárazság esetén akár többször is jót tesz majd a víz, aminek a legjobban a friss hajtások fognak örülni.

4. A tápozás is elengedhetetlen

A növényszaküzletekben kapható minden rózsafélére táp, vagy oldat. Különösen virágzás idején kell legalább egy héten egyszer segíteni a növényt, hogy minden fontos hatóanyaghoz hozzájusson.

5. Védekezés

Főként a levéltetvek ellen kell megelőző lépéseket tenni, de a sok eső a gombás betegségeknek is kedvez. Ezek elleni vegyszereket is beszerezhetsz a szaküzletekből, csak olvasd el figyelmesen a használati utasítást.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top