KuriózumHa ezeket betartod, örökre együtt maradsz pároddal!

Ha ezeket betartod, örökre együtt maradsz pároddal!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ahhoz, hogy egész életen át együtt maradjon egy pár, rendkívül sok mindennek kell egyeznie, de nem lehetetlen kivitelezni. Lássuk, mit tanácsol a Cosmopolitan ez ügyben.

pixar-up

Érdeklődjünk egymás napjáról: munkából hazaérve szánjunk időt arra, hogy megkérdezzük, kinek milyen napja volt, és hallgassuk meg a napi történésekről szóló beszámolókat.

Az apró vitákból nem kell drasztikus következtetéseket levonni: az egymást szerető emberek esetén is előfordulnak vitás szituációk, ám ezek természetes dolgok, és a legtöbb esetben jót nevetünk rajtuk.

Tegyünk a párunk kedvére: sok esetben különbözhet a felek ízlése, ám ha megígértünk valamit a párunknak, tartsuk hozzá magunkat. Lehet, hogy nem épp a szívünk csücske a szerelmünk kedvenc együttese, de ha fellép a lakóhelyünk közelében és párunk el szeretne menni, kísérjük el.

Családi látogatások: természetesen nem vagyunk kötelesek mindenhová a partnerünkkel menni, ám javasolt, hogy a családi látogatások alkalmával időközönként együtt is jelenjünk meg.

Ne feledkezzünk meg a meglepetésekről: az idő múlásával már jól tudjuk, hogy mivel lephetjük meg kedvesünket. Nem kell nagy dologra gondolni, hazafelé menet útközben is vásárolhatunk egy kis apróságot, amivel örömet szerezhetünk párunknak.

Kapcsolaton belüli függetlenség: nem kötelező, hogy a feleknek azonos legyen a baráti körük, így az is természetes, hogy mindenki a maga baráti körével jár ki néha szórakozni.

Csók: hazatéréskor és távozáskor, elalvás előtt és ébredés után kötelező a puszi, a csók, hisz törődést, gondoskodást fejezünk ki vele.

Töltsünk minél több időt egymással: igyekezzünk kihasználni minden szabadidőt, és szervezzünk közös programokat.

Az ő családja az én családom: kezeljük egyenlő mértékben egymás családjait. Érdeklődjünk rendszeresen felőlük, küldjünk üzenetet, töltsünk időt férjünk/feleségünk családjával.

Ne vigyük túlzásba a szerelmi vallomásokat: a túl sokszori „szeretlek”-ezés egy idő után rutinba csaphat át és tartalmát veszti.

Gondoskodjunk beteg társunkról: ha kedvesünk megbetegszik, gondoskodjunk róla, mondjuk le személyes programjainkat is, ha a szükség úgy kívánja.

Vállaljuk át néha a feladatokat: egy jól működő kapcsolatban nagyjából egyenlő arányban végzik a felek a háztartási feladatokat. Ám előfordul, hogy egyikünknek, másikunknak éppen nincs kedve porszívózni, vagy az egész napos hajtás után túl fáradt főzni, ne legyünk restek, vállaljuk át a tennivalókat. Legközelebb talán épp fordul a kocka.

Tisztelet: tiszteljük egymást és soha ne vágjunk nyilvánosan olyasmit a másik fejéhez, ami zavarhatja. Ne feledjük, egymással osztjuk meg örömünket és bánatunkat.

Pontosság: sokat számít, ezért igyekezzünk mindenhová pontosan elérni.

Álljunk ki partnerünk mellett: álljunk ki egymás mellett még akkor is, ha fennáll a veszélye, hogy másokat kénytelenek vagyunk félbeszakítani, és ezért udvariatlannak fognak tartani. Mutassuk ki, hogy ránk bármikor, bármilyen helyzetben lehet számítani.

Egymás informálása: beugrunk munka után egy sörre, teára, kávéra egyik barátunkkal/barátnőnkkel. Írjunk egy üzenetet, hogy később megyünk haza, így biztosan nem lehet baj.

Válaszoljunk a hívásokra és üzenetekre: ne hagyjuk figyelmen kívül kedvesünk üzeneteit, hívásait, lehet hogy fontos mondanivalója van.

Lehetőleg kerüljük a vitákat a szabadság alatt: nyaralni mentek és az interneten lefoglalt hotelszoba nem nyeri el a tetszéseteket. Otthon felejtettétek a sampont, és néhány apróságot. Felesleges vitázni, helyette igyekezzünk humorosan felfogni a dolgot.

Spontaneitás: igyekezzünk spontának lenni, ne hagyjuk hogy lemerevedjen a kapcsolat. Hívjuk meg a másikat vacsorára, vagy egy koncertre, dobjuk fel a napot valami ötletes dologgal.

Szeressük egymást gyerekek: a legfontosabb a végére maradt. A fenti tanácsok semmit sem érnek, ha nincs szeretet, ezért mindig ez legyen szem előtt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek