KuriózumHa boldog szeretnél lenni szingliként, mondj búcsút ennek az 5 viselkedésmódnak

Ha boldog szeretnél lenni szingliként, mondj búcsút ennek az 5 viselkedésmódnak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sokan azt hiszik, hogy ha szinglik, az azt jelenti, hogy hiányzik valami az életükből, és kimaradnak valamiből, ami létfontosságú lenne a boldogságukhoz. Pedig a szingliség nem egy hiányosság, legalábbis nem kell annak lennie. Akkor is élhetünk teljes és boldog életet, ha nem vagyunk párkapcsolatban, egyszerűen csak meg kell változtatnunk az ezzel kapcsolatos gondolkodásmódunkat.

1. Önmagad összehasonlítása másokkal

Az egyik viselkedési forma, ami káros lehet, ha folyton másokhoz hasonlítod önmagadat. Ha irigykedsz azokra a barátaidra, akik kapcsolatban vannak, mert azt gondolod, az ő életük valamilyen módon teljesebb, mint a tiéd, az alapvető hibának számít. A közösségi média pedig csak tovább ronthatja a helyzetet. Fontos, hogy megértsd, mennyire fölöslegesek ezek az összehasonlítások. Minden ember útja egyedi, és ami másnak megfelelő lehet, az még nem biztos, hogy neked is jó.

Tanuld meg értékelni a saját utadat, és koncentrálj arra, ami téged boldoggá tesz, így kiszabadulhatsz ebből a mérgező körforgásból.

Ne hiányosságként tekints a szingliségre, inkább élvezd a szabadságot és a lehetőségeket, amiket az egyedülálló életmód kínál, és fedezd fel a saját, egyéni érétkeidet.

2. A párkapcsolattól vársz érvényesítést

Sokszor úgy tekintünk egy párkapcsolatra, mint valamiféle jóváhagyásra, érvényesítésre, ami megmutatja a világnak, hogy értékesek vagyunk. De ez a gondolkodásmód nem helyes, mert ebben az esetben az önértékelésünk valaki más szeretetétől függ. Márpedig a saját értékünket csak mi magunk határozhatjuk meg, és az érvényesítésnek is belülről kell erednie.

Tanuld meg felismerni a saját értékeidet és eredményeidet, amik teljesen függetlenek a párkapcsolati státuszodtól. Nincs szükséged párkapcsolatra ahhoz, hogy teljesnek érezd magadat.

3. A „tökéletes” partner megszállott keresése

Gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy elképzeljük magunknak a „tökéletes” partnert, és ezt az ideált próbáljuk megtalálni a valóságban. Ez nemcsak irreális elvárásokat támaszt, de azt is megakadályozza, hogy megismerd az embereket olyannak, amilyenek valójában.

Azzal, ha elengeded ezt a szinte megszállott elképzelést, lehetővé teszed, hogy őszintébb, hitelesebb kapcsolatokat alakíts ki másokkal. A tökéletesség csak egy mítosz, és az igazi kapcsolatok megértésre, kompromisszumokra és elfogadásra épülnek.

4. Túlságosan elkötelezed magadat a nem megfelelő dolgok mellett

Sokan a munkájukba vagy valamilyen hobbiba menekülnek az egyedüllét elől, hogy kitöltsék az űrt az életükben. Bár önmagában nem rossz dolog, ha elfoglaljuk magunkat, ha csak azért tesszük ezt, hogy ne érezzük magunkat magányosnak, az könnyen érzelmi kiégéshez és elégedetlenséghez vezethet.

Tanulj meg egyensúlyt teremteni a kötelezettségeid és a szabadidőd között, és végezz olyan tevékenységeket, amik valóban örömet szereznek neked. Ahelyett, hogy menekülnél az egyedülállóság gondolata elől, fogadd el azt, és használd arra az idődet, hogy felfedezd, mi tesz igazán boldoggá.

5. Az öngondoskodás figyelmen kívül hagyása

Egy másik fontos dolog, ami megakadályoz abban, hogy boldogok legyünk, ha elhanyagoljuk önmagunkat és a saját jólétünket, miközben minden energiánkkal a párkeresésre összpontosítunk. Fontos, hogy mindig szánj időt önmagadra, legyen szó akár testmozgásról, a hobbijaidról, vagy egyszerűen csak a pihenésről.

Az önmagadról való gondoskodás az önmagad iránti szeretet egyik formája, és ha nem vagy képes erre, hogy járulhatnál hozzá pozitívan egy kapcsolathoz?

Nem ritka, hogy a szingliséget a magányossággal hozzuk összefüggésbe. Ez a magány azonban gyakran nem a körülöttünk lévő emberek hiányából fakad, hanem abból az érzésből, hogy a körülöttünk lévők nem értenek meg igazán, vagy nem kapcsolódnak hozzánk olyan mélyen, ahogy szeretnénk.

De fontos felismerni, hogy bármilyen legyen is a kapcsolatunk a körülöttünk lévőkkel, az önmagunkkal való kapcsolatunk mindig adott, és ugyanolyan gazdag és teljes lehet, mint bármelyik másik kapcsolat.

A szingliség zavartalan utat kínálhat az önismerethez. Mindenféle külső elvárás és kompromisszum nélkül fedezhetjük fel, kik vagyunk valójában, és mire vágyunk az életben. Ez az út azonban nem mentes a buktatóktól. A csapda, amibe sokan beleesnek, a hiányérzet, a folyamatos hajsza valami – vagy valaki – után, hogy kitöltsenek egy űrt.

A boldogság megtálalásának kulcsa abban rejlik, hogy megtanuljuk elfogadni az egyedüllétet, és nem menekülünk előle. Ellenkező esetben nem lelhetjük örömünket a szingliségben, de egy kapcsolat sem tesz feltétlenül boldoggá. Nem az a lényeg, hogy megtaláld a megfelelő embert magad mellé, hanem az, hogy te magad a megfelelő személy légy önmagad számára.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek