KuriózumHa a párod rendelkezik ezzel a 6 tulajdonsággal, a kapcsolat egy életen...

Ha a párod rendelkezik ezzel a 6 tulajdonsággal, a kapcsolat egy életen át tarthat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az új év kezdetén mindannyian pozitivitásra törekszünk. Igyekszünk magunk mögött hagyni kudarcainkat, sérelmeinket, és tárt karokkal nézünk egy új kezdet felé. Ha pedig házasságban vagy hosszú távú párkapcsolatban élünk, arra törekszünk, hogy ez a kapcsolat erősebbé és érettebbé váljon, és nem akarjuk megismételni azokat a hibákat, amiket egyszer már elkövettünk.

Mindenki egy mesébe illő szerelemre vágyik, „boldogan éltek, amíg meg nem haltak” befejezéssel, de ez csak akkor lehetséges, ha mindkét fél egyenlő erőfeszítéseket tesz ennek érdekében. Ezért fontos, hogy tudd, a párod valóban készen áll a közös jövőre, és nem hiábavalóak az erőfeszítéseid.

A következő 6 tulajdonság elárulhatja, ha a jelenlegi párod valóban a neked való társ.

1. Tiszteletben tartja a törekvéseidet és a véleményedet

Mindkettőtöknek szem előtt kell tartanotok, hogy az embereknek eltérő véleményeik, hiedelmeik és vágyaik vannak. Elengedhetetlen, hogy mindkét partner megértse a másik gondolkodásmódját, és elfogadja azt. Ha a párod nem utasítja el a véleményedet, és arra biztat, hogy szélesítsd a látókörödet, az annak a jele, hogy nagy valószínűséggel mindig ott lesz melletted, mert bizonyos értelemben a legjobbat hozza ki belőled.

Tiszteletben tartja a választásaidat és a döntéseidet, és teret ad neked, hogy saját magad dönts az életedről, ami azt jelenti, hogy életed minden szakaszában támogatni fog. Megbízik benned, és tudja, hogy ő is számíthat rád, bármi történjen is, miközben a saját céljaid elérésén is dolgozol.

2. Empátia és érzelmi elérhetőség

A toxikus férfiasság nagyon káros lehet egy kapcsolatra. Ha a párod úgy érzi, hogy nem mutathatja ki az érzéseit, az azt jelenti, hogy nem mutatja meg a sebezhető oldalát, és azt akarja, hogy mindig tökéletesnek lásd, olyannak, aki nem kötődik igazán senkihez, és nem ragadják el az érzelmei.

De ha megnyílik előtted, és megmutatja a legsebezhetőbb oldalát, az a biztonság, a kényelem és a megingathatatlan bizalom jele, ami egy kapcsolat tápláló eleme. Ez egyben azt is jelenti, hogy ott lesz melletted és támogatni fog a nehéz időszakokban, mert megérti, mit érzel.

3. Érettség és hajlandóság a problémák megoldására

Egyetlen kapcsolat sem lehet mentes a nézeteltérésektől és vitáktól, de ha megértitek, hogy mindkettőtöknek az a célja, hogy közösen megoldjátok a fennálló problémákat, nem pedig az, hogy megalázzátok és megbántsátok a másik személyt, az érzelmi érettségre vall.

Ha a párod arra törekszik, hogy közösen feloldjátok a feszültségeket, ahelyett, hogy fölöslegesen sértegetnétek egymást, azt jelenti, hogy nem akar elveszíteni, és érdemes kitartanod mellette.

4. Képes meghallgatni téged

Mindenki olyan társra vágyik, aki meghallgatja, és nem ítélkezik felette. Ha a párod kész arra, hogy végighallgasson, amikor a bizalmadba akarod avatni, azt jelenti, hogy kíváncsi a legmélyebb gondolataidra, azokra a dolgokra, amiket senki másnak nem mondanál el. Ez is azt bizonyítja, hogy a titkaid biztonságban vannak, és feltétel nélkül szeret téged.

5. Elfogad olyannak amilyen vagy

Ha valaki megpróbálja megváltoztatni a párját, hogy jobban megfeleljen az elvárásainak, az minden, csak nem szerelem. A szerelemnek fel kellene szabadítania, nem pedig leláncolnia. Ha gátlástalanul önmagad lehetsz a partnered jelenlétében, az azt jelenti, hogy olyannak szeret, amilyen valójában vagy.

Ha napközben alig várod, hogy este hazamehess a párodhoz, mert mellette nem kell megjátszanod magadat, akkor teljes mértékben elfogad téged. Ha felszabadultan tudsz nevetni mellette, de a legrosszabb formádat is bátran vállalhatod előtte, akkor otthon érezheted magadat vele, az otthon pedig elfogadást és biztonságot jelent.

6. Őszintén energiát fektet a kapcsolatba

Lemondja a terveit a barátaival, hogy gondoskodjon rólad, ha beteg vagy, és különböző apró gesztusokkal mutatja ki, mennyire fontos vagy neki – veled együtt sír vagy nevet, kimutatja, mennyire szeret, és mindig azon dolgozik, hogy megoldja a nézeteltéréseiteket. Ha mindezt megteszi, azt jelenti, hogy ez a kapcsolat egy életre szólhat. Ez azt mutatja, hogy érzelmileg nagyon sokat fektet ebbe a kapcsolatba. Ha a párod őszintén törődik veled és a kapcsolatotokkal, akkor valószínűleg ő megfelelő társ a számodra.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek