KuriózumGyermekorvos: "Amikor egy gyermek két hónapot tölt falun, mezítláb, éhesen és piszkosan..."

Gyermekorvos: „Amikor egy gyermek két hónapot tölt falun, mezítláb, éhesen és piszkosan…”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A felnőttek és a gyerekek egészsége általában az adott családban uralkodó érzelmi légkörtől függ.

Dr. Komarovsky, aki már 25 éve az egészségügy területén tevékenykedik, mint gyerekgyógyász, több könyvet is írt a témával kapcsolatosan. Hírneve csak nőtt, miután egy televíziós sorozatot indított útjára „Dr.Komarovsky iskolája” címmel.

Az ő tanácsai egyszerűek és minden szülő számára közérthető. Az alábbiakban nézzünk néhányat, melyek követése mindannyiunk számára megkönnyítheti az életet!

1. A legfontosabb dolog az életben a család boldogsága és egészsége. A család viszont nem csak a gyerek érdekeit kell szem előtt tartsa, hanem minden családtagét.

2. Hogy egy anya egyedül döntsön a gyerekkel kapcsolatos probléma estén – ez teljes mértékben elfogadhatatlan. Ezeket a döntéseket az anya és apa együtt kell meghozzák, teljes egyetértésben.

3. Az a boldog gyerek, aki édesanyjával és édesapjával együtt nő fel. Mindkét szülőnek időt kell áldoznia egymás és gyerekük szeretetére egyaránt.

4. Az apa feladata, hogy biztosítsa az anya számára a gyerek harmonikus neveléséhez szükséges körülményeket. Ugyancsak az ő szava a döntő a családi és baráti kapcsolatok alakulása terén is.

5. Ha egy gyerek túl gyakran betegszik meg, ez azt jelenheti, hogy konfliktus jellemzi a környezetével való kapcsolatát. Ilyen esetben két dolgot tehetünk: kezeljük a gyereket, és változtatunk a környezetén.

6. Ha egy gyerek nyáron két hónapot tölt el falun mezítláb szaladva, olykor éhesen és piszkosan, ezzel egész évre visszaállíthatja megromlott egészségi állapotát.

7. A gyerekkel kapcsolatos fontos döntéseket a szülők és a gyerekgyógyász együtt kell meghozzák. A rokonok legfeljebb tanácsokat adhatnak, de soha nem vehetnek részt a döntésben. Ugyanakkor segíthetnek a szülőknek a gyerek felvigyázásában, de csak a szülők hozzájárulásával.

8. A család harmonikus légköre az anya egészségi állapotától függ leginkább. Az apa feladata, hogy mindehhez megteremtse a feltételeket.

9. Egy ország boldogsága ott kezdődik, amikor az apák figyelmét nem csak a háború, a gázolaj, a földgáz és a pénz köti le, hanem a gyerekkel is képesek foglalkozni. Ilyen esetben fejlődhet az adott ország.

10. Törvény által kellene kötelezni a szülőket, hogy elsajátítsák a legalapvetőbb egészségügy ismereteket. Az iskola megtanítja a szinusz, koszinusz tételét, esetleg Mozambik fővárosának nevét, de sok szülőnek egyáltalán nincs ismerete arra vonatkozóan, hogy mit tegyen gyerekével, ha lázas, mi a szerepe a védőoltásoknak, hogyan kezelhető legtöbb gyerekbetegség, vagy hogyan biztosítsa gyereke testi épségét…

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek