Gayatri Mantra. Ha ezt az ősi fohászt mantrázod, képes leszel javítani a mentális, lelki és testi egészségeden. Ha naponta 108 alkalommal kimondod, megvéded magad a boldogtalanságtól, elérheted a céljaidat, megvalósíthatod az álmaidat.

Gaytari Mantra - a mantra, amelyet 108 alkalommal kell elismételned, ha azt szeretnéd, hogy teljesüljenek az álmaid!

A Gayatri Mantra az egyik legősibb és legfennköltebb emberi himnusz, egy univerzális szanszkrit imádság, amely a fény és az élet dicsőségét hirdeti, ezért bír pozitív erővel, amennyiben valaki folyamatosan mantrázza. Lelki, testi és szellemi javulás várható, ha beépíted ezt a mantrát az életedbe.

Ha szétválasztod a Gayatri szót, akkor az három részből tevődik össze: Ga-ya-tri, ami az ember három legfontosabb “összetevőjére” utal, azaz a fizikumra, a mentális, illetve a lelki részre. Így ha a következő mantrát ismételed, akkor a pozitív gyógyhatás az egész énedre, a testire, a szellemire és a lelki életre kivetül.

Íme, a Gayatri Mantra verssora:

Om bhur bhuvah svaha
Tat savitur varenyam
Bhargo devasya dhimahi
Dhiyo yo nah prachodayat

Fordítása szavanként:

Om: Univerzum lelke
Bhur: Fizikális sík
Bhuvah: Asztrális sík
Svaha: Égi sík
Tat: Legfelsőbb realitás
Savitur: A Mindenség Forrása
Varenyam: Hódolásra alkalmas
Bhargo: Spirituális ragyogás
Devasya: A Szent igazság
Dhimahi: Meditálunk
Dhiyo: Értelem
Yo: Aki
Nah: A mienk
Prachodayat: Megvilágosodás

A mantra magyarra fordítva körülbelül így hangzik:

“Meditáljunk a fölöttünk ragyogó spirituális istenségeknek, akik megteremtették a földet, a csillagokat és az eget. Ez az isteni fény ragyogja be az elménket, hogy a lehető legmagasabb szintre emelkedhessünk.”

Ezt a mantrát naponta háromszor, hajnalban, a nap közepén és naplementekor kell elmondani, vigyázva arra, hogy közben ne gondolj semmi negatívra. Akkor hat legjobban a mantra pozitív hatása, ha naponta 108 alkalommal elmondod az imádságot. Azért kell 108-szor elmondani az imádságot, mert ez egy különleges szám. A Naprendszerben 9 fontos bolygó és 12 meghatározó csillagkép van, amelyek 108 féle változást képesek megvalósítani. És ha ezek a változások negatívan hatnak az életedre, a Gayatri Mantra képes helyrehozni és pozitívvá alakítani.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.