A nyugodt, pihentető  éjszakai alvás fontosságát nem lehet elég sokszor hangsúlyozni, hisz nemrég az is kiderült, hogy éjszaka nagymosást tart az agy.

alvaszavar

A Loyola Egyetem kutatói azt tanácsolják, hogy lefekvés előtt legkevesebb egy órával már ne nagyon végezzünk aktív tevékenységet, kezdjünk ráhangolódni az éjszakára. Sötétítsük el a szobát, vigyük ki mobil telefonjainkat, és próbáljunk mindennap azonos időpontban lefeküdni. Lefekvés előtt pár órával ne együnk, ne igyunk, csökkentve ez által az éjszakai vécére menés lehetőségét.

Próbáljuk végiggondolni azokat a személyes dolgainkat, jövőbeni teendőinket, amik aggasztanak, ez oldja a szorongást és előkészít az alvásra. Jól fontoljuk meg, hogy házi kedvencünk velünk aludjon-e, mivel ha zajong, megzavarhatja álmunkat. A kutatók javasolják, hogy tanítsuk meg agyunknak, testünknek, hogy a hálószobát az alváshoz, a pihenéshez, és ne az edzéshez, vagy a tévénézéshez társítsa.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.