OtthonFolyékony ragasztót ken a bakelit lemezre! Először azt hittem megbolondult, de végül...

Folyékony ragasztót ken a bakelit lemezre! Először azt hittem megbolondult, de végül én lepődtem meg a legjobban!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A modern technológia megjelenésével befellegzett a hagyományos hanghordózóknak. A ma már óriásinak tűnő fekete bakelitlemezt felváltották a kisebb és praktikusabb kazetták, amelyeket követett a CD. Ma már mindenki a saját lejátszó készülékére tölti le kedvenc zenéit, így szinte senki sem vásárol az üzletekből ilyen tárgyakat, legfeljebb a gyűjtők örülnek a ritkaságoknak.

bakelit-lemez-ragaszto

A bakelit lemez hallgatása sokunkban idézhet fel kedves emlékeket, a legtöbb helyen még őrzik ezen hanghordozókat, és olykor-olykor felkerülnek a lejátszóra.

Idővel természetesen a bakelit lemezek minősége romolhat, de az alábbi videóban egy nagyszerű praktikát láthatunk, amely nemcsak megtisztítja a lemezt, hanem még a hangminőségén is javít.

Annyi a tennivaló, hogy folyékony ragasztót kell felvinni a forgásban lévő bakelitre, majd egy kartonlap segítségével el kell simítani. Ha ezt este csináljuk, mire másnap felébredünk, a ragasztó rászárad a lemezre. Óvatosan a széleinél emeljük fel a ragasztóréteget, és az egész húzzuk le.

Ezután meg lehet figyelni a hangbeli különbséget. Remek ötlet a bakelit lemezek szerelmeseink.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek