KuriózumFerenc pápa sajnálat nélkül sújtott le a Vatikán tekintélyelvű méltóságaira

Ferenc pápa sajnálat nélkül sújtott le a Vatikán tekintélyelvű méltóságaira

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Őszentsége élesen kritizálta a Vatikán bürokráciáját, különösképpen azokra a főméltóságokra és tisztviselőkre akik „kisistenek” betegségében szenvednek.

Fotó: CNS/Paul Haring
Fotó: CNS/Paul Haring

A tegnapi szertartás keretében arra figyelmeztetett, hogy egy olyan egyház, amely nem képes megújulni olyan, mint egy beteg test. Arra hívta fel a figyelmet, hogy azon személyek, akik a Vatikán bürokratikus rendszerében dolgoznak, gyakran elveszítik az empátiás képességüket és kőszívűvé válnak.

„A hatalom beteges gyakorlása” arra késztethet egyes embereket, hogy elfeledkezzenek a mások szolgálatáról és magasabb rendűnek képzeljék magukat. „Azok, akik elveszítik belső tisztaságukat és papírok mögé bújnak többé már nem Isten szolgálói, hanem egy gépezet részei”.

Azzal vádolta a Vatikán egyes dolgozóit, hogy nem megfelelő módon terveznek és működnek együtt a többi emberrel, felhívta a figyelmet arra, hogy a Vatikánon belül sok olyan betegség terjed, mint a rivalizálás, ködösítés, panaszkodás és pletyka.

A sátánnal hasonlította össze azokat, akik pletykálnak, ezekhez így szólt: „Drága testvéreim és nővéreim, vegyük tudomásul ezeket és óvakodjunk a pletyka terrorizmusától”.

Őszentségét az egyház merevebb gondolkodású papjai és méltóságai viszont azzal kritizálják, hogy túl nyitott és elfogadó a homoszexualitás, válás és újraházasodás témakörében.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek