KuriózumFerenc pápa: az egyenlőtlenség a társadalmi rossz gyökere

Ferenc pápa: az egyenlőtlenség a társadalmi rossz gyökere

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Néhány nappal azt követően, hogy szentté avatta II. János Pál pápát és XXIII. János pápát, Ferenc pápa a Twitteren szólt a követőihez. Az egyházfő azt írta, a „társadalmi rossz gyökere” nem más, mint az egyenlőtlenség, ezzel küszködik a legtöbb ember a világon.

ferenc-papa

A pápa üzenete rövid volt, semmiféle magyarázó szöveget nem társított hozzá, de a kérdésfelvetés szervesen illeszkedik az egyházfőnek az elmúlt időszakban, a szegénység kapcsán tett megjegyzései sorába. Ezek szerint minden egyénnek meg kell érteni, hogy felelőssége van a segítségre szoruló embertársaival szemben.

„Senki ne gondolja közülünk, hogy fel van mentve a szegényekről való gondoskodás és a társadalmi igazságosságért való kiállás alól” – írta Ferenc pápa, aki szegény egyházat, és a szegényekért fellépő egyházat szeretne. Hozzátette: az embereknek elsősorban a szeretteikkel és a szegényekkel kell törődnie.

Megjegyezte: a pénznek szolgálni kell, nem kirekeszteni.

„A pápa az egész világot szereti, szegényeket és gazdagokat egyaránt, és Krisztus nevében kötelessége arra emlékeztetni a gazdagokat, hogy tiszteljék és segítsék a szegényeket” – fogalmazott.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek