Ferenc pápa nemrég figyelemre méltó kijelentést tett, amelyre főként az állatszerető emberek kapták fel a fejüket, közülük is azok, akik már veszítettek el házi, szeretett kedvencet. A katolikus egyházfő szerint az állatok lelke is mennyországba kerül, nemcsak az embereké, hiszen rájuk is érvényes az örök életről szóló egyházi dogma.

Fotó: Wikimedia
Fotó: Wikimedia

„A Szentírás arra tanít, hogy az Isten által teremtett tökéletes világ, ez a nagyszerű terv, ami körbevesz mindent, az az Úr gondolataiból és szívéből származtatható” – idézi a pápa kijelentését az olasz Resapubblica hírportál.

Ferenc pápa szerint a mennyország kapuja minden élőlény előtt nyitva áll, a paradicsomban mindenki élvezheti a Teremtő határtalan szeretetét és örömét.

A jelenlegi pápa mostani kijelentése nem egyezik elődjének, XVI. Benedeknek az állatokról alkotott véleményével, hiszen ő annak ellenére, hogy nagy macskarajongó volt, azt mondta, hogy az állatok léte csak a földi életükig tart,.

A De Divisione la Repubblica című lap szerint nemcsak Ferenc pápának van állatbaráti felfogása, hiszen II. János Pál is úgy gondolta, hogy az állatoknak is „isteni párájuk” (soffio divine) van. Ferenc pápa, aki pápai nevét Assisi Szent Ferenc tiszteletére vette fel, nem először beszélt az állatok szeretetéről, hiszen már az első szentbeszéde alkalmával kijelentette, hogy az emberiségnek, nemcsak a keresztényeknek, felelőssége, hogy megőrizze, megvédje a teremtett világot, az Isten teremtményeit, ahogyan Assisi Szent Ferenc tette

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.