KuriózumFerenc pápa: A 3 kísértés, amitől óvakodnunk kell

Ferenc pápa: A 3 kísértés, amitől óvakodnunk kell

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Sátánnal való párbeszéd folytatása helyett Isten szavával védjük meg magunkat – mondta Ferenc pápa március 9-i vatikáni prédikációjában.

ferenc-papa

A Vatikáni Rádió tudósítása szerint a katolikus egyházfő a Nagyböjt első vasárnapján Jézus megkísértésének története kapcsán felidézte, az ördög, hogy eltérítse Jézust a kereszt útjától, hamis reményekkel csábította.

A kísértésnek három olyan csoportjáról van szó, amit az emberiség is jól ismer: a gazdasági jólét, annak a lehetőségét, hogy a követ kenyérré változtassa; a csodatevés a kapcsán, hogy vesse le magát a jeruzsálemi templom legmagasabb pontjáról, és parancsolja meg angyalainak, hogy mentsék meg életét. Végül a Sátán a hatalmat és az uralkodást kínálja fel Jézusnak cserébe, hogy imádja őt – fogalmazott a pápa, aki megjegyezte: Jézus határozottan visszautasította a kísértéseket, és semmiféle egyezségre nem lépett a bűnnek és a világ logikájával.

Az egyházfő hangsúlyozta: a kísértés pillanatában ne próbáljunk érvelni a Sátánnak, hanem használjuk Isten szavát. E szerint nemcsak kenyéren él az ember, hanem az Isten ajkáról való igével.

„Ez erőt ad nekünk, támogat bennünket a világias gondolkodásmód elleni küzdelemben, amely lealacsonyítja az embert elsődleges szükségleteinek szintjére, amelynek következtében az emberek elveszítik éhségüket a valóban igaz, jó és szép iránt, Isten és szeretete iránt” – mondta Ferenc pápa.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek