Abból az elvből kiindulva, mely szerint a test minden sejtje képes regenerálódni, hosszú ideig keringett az a kérdés, hogy erre a folyamatra az ideg- és agysejtjeink is képesek-e?

Felnőtt emberként is tudunk új idegsejteket létrehozni? - a kutató válaszol

„Az emberi agyat illetően (…) naponta 700 új idegsejtet hozunk létre” – nos, a válasz úgy tűnik, hogy igen.

Sandrine Thuret a fiatal idegtudós előadásában tisztázza egyszer s mindenkorra a dolgot. Többek között az életmód hatásait elemezgeti, hogy életvitelünk miképpen befolyásolhatja idegsejtjeink regenerálódási folyamatait.

Rengeteg hasznos tanácsot találunk a videóban, amiket ha megpróbálunk a saját életünkben is betartani sokat tehetünk memóriánk, kedélyállapotunk és közérzetünk érdekében. Olyan alapvető emberi tevékenységek és tulajdonságok, mint a táplálkozás, alvás, stressz nagyban befolyásolja a neurogenézist.

Érdemes nem csak végignézni a videót, hanem a benne hallottakat hasznosítani is, ha hosszú ideig meg szeretnénk őrizni szellemi frissességünket. (a videóhoz magyar nyelvű felirat is választható)

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.