UtazásFélixfürdő - Termálvizes felfrissülés a hideg napokon

Félixfürdő – Termálvizes felfrissülés a hideg napokon

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Románia második legnagyobb balneo-klimatikus üdülőhelye. Kiváló üdülőhely a hideg időszakban pihenésre vágyók számára. Sikeresen kezelik a reumatikus, neurológiai, nőgyógyászati betegségeket.

felixfurdo

A régi dokumentumok már az 1000-es években említik a hely gyógyhatását. 1662-ben nem Félixfürdőként, hanem Szent Márton fürdőbányája néven említik. A mai neve Helchner Félix Kanonokról kapta, aki a Mohácsi csata után állítatta helyre a fürdőhelyet. 1885-ben felfedeztek egy 49 C forrást.

felixfurdo2

76240668

Mivel a vizek hőmérséklete egész évben 20-29 C között van, ezért az ország legnagyobb állandó fürdőhelye a Fekete-tenger után. A víz kénes, szén-dioxidos, nátriumos, káliumos gyógyvíz. Volt, amikor napi 17 millió liternél több 49 C hőmérsékletű víz tört a felszínre. Látványosságának számít a termálvizet is kedvelő tavirózsában gazdag természetvédelmi tava. A növényt a törökök honosították meg.

felix-tavirozsa

felix-tavirozsa2

Félixfürdő közelében található a Medve barlang, ami az egyetlen nemzetközi standardoknak megfelelő barlang az országban, és egyedülálló a benne található medvemaradványról.

medve-barlang1

medve-barlang2

A hagyományos strandok mellett aquapark is a látogatók és fürdőzni vágyók rendelkezésére áll.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek