LélektárFebruár 10-én van a tél utolsó Újholdja a Vízöntőben - Radikális változásokat...

Február 10-én van a tél utolsó Újholdja a Vízöntőben – Radikális változásokat hoz az életünkbe!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Február 10-én az éjszakai égboltot egy gyönyörű Újhold fogja megvilágítani, amely a vég és a kezdet szimbóluma, egy olyan esemény, amely asztrológiailag új utakat nyit a lélek számára. Ez a tél utolsó Újholdja, így lezár egy ciklust, ugyanakkor egy új időszak kezdetét is jelzi, és felkészít bennünket a tavasz és az újjászületés évszakára, valamint a Sárkány évébe való belépésre a kínai asztrológiában. A február 10-i Újhold ugyanis egybeesik a kínai újév kezdetével, és ez sokat elárul ennek a holdfázisnak az energiájáról.

Asztrológiai szempontból a február 10-i Újhold a Vízöntő 20. fokára esik, amely mélyen humanitárius jegy, kapcsolatban áll másokkal és a kollektív társadalmi rezgéssel. Közvetlenül az Újhold előtt és azt követően tanácsos új utakon szerencsét próbálnunk, hogy megtaláljuk a szabadság felé vezető ösvényt, és engedjünk el mindent, ami béklyóban tartja a lelkünket – kapcsolatokat, embereket, helyzeteket egyaránt.

A Vízöntő nem ismer középutat, a mindent vagy semmit filozófia híve, így ez az elengedés vagy egy karmikus kör megtörése keménynek vagy hirtelennek tűnhet, és újra felszínre hozhat néhány sebet, vagy azt az érzést keltheti bennünk, hogy nem vagyunk elég jók, nem érdemlünk többet, vagy nem tettünk eleget bizonyos irányokban/körülmények között. De ennek ellenére ez a lépés nagyon is szükséges, és katartikus, tisztító erővel bír.

Ebben az időszakban kötelességünk megtisztulni, másik utat választani, új dolgokat kipróbálni, új közösségekbe, csoportokba belépni, igent mondani az új kezdetekre, de ezúttal több szeretetet és szelídséget kell mutatnunk önmagunk iránt. Nem a sebeink, a tapasztalataink, a múltunk vagy a függőségeink jellemeznek minket, hanem az, amit mindezekből tanultunk, ezért használjuk ki ezt a csodálatos energiát, és szakadjunk el a sebeinktől.

A Vízöntő által felkínált lecke ebben az időszakban az, hogy tartozunk magunknak azzal, hogy felélénkítsük a lelkünket és új lendületet adjunk az életünknek, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy ki kell lépnünk a komfortzónánkból, és másképp kell csinálnunk a dolgokat, mint eddig. Ha van esélyünk arra, hogy látható előrelépést vagy valóban forradalmi változásokat érjünk el az életünkben, akkor most van itt a cselekvés ideje.

A Vízöntőben lévő Újholdnak mesés energiája van, a vibrációja arra ösztönöz, hogy innovatív megoldásokat találjunk a problémáinkra, és merjünk másképp gondolkodni. Amikor elhatározzuk magunkat a változásra, mintha az egész Univerzum hozzájárulna ehhez az átalakuláshoz. Ezért ne lepődjünk meg, ha egyenesen jeleket kapunk, vagy bizarr szinkronicitásokat/véletleneket tapasztalunk, esetleg visszatérő álmaink lesznek. A Vízöntőnek ez a nonkonformista és látnoki energiája a legszokatlanabb és legérdekesebb módon nyilvánul meg, új látásmódot és az optimizmus hullámát hozva magával.

Meg kell említenünk az Uránusz vibráló és erőteljes jelenlétét is ennek az Újholdnak az összefüggésében, amely a kiszámíthatatlanság és a bizonytalanság elemével járul hozzá az összképhez, de a lázadás szellemét, a gyors irányváltásokat, a makacsságot és a dolgok több szemszögből való szemlélésének elutasítását, egyfajta szűklátókörűséget, valamint a szélsőséges aspektusokat is.

Koncentráljunk ennek az Újhold-Uránusz kvadrátnak a jó oldalára. Arra bíztat bennünket, hogy határozottabbak és céltudatosabbak legyünk, mint valaha, ami már csak azért is jó, mert a Vízöntőnek gyakran hiányzik ez az oldala, és hajlamos a szétszórtságra.

Lehet, hogy mindent a legapróbb részletekig megterveztünk, de valami váratlan dolog hirtelen megzavarhatja ezt a látszólagos rendet, megváltoztathatja a dolgokat, mássá teheti őket, mint ahogy azt elképzeltük, de mindezt a legjobb irányba. Soha nem vagyunk abszolút urai a helyzetnek, és amikor váratlan változások következnek be, jó, ha újrakonfiguráljuk magunkat, és együtt úszunk az árral. A legjobb, ha rugalmasak vagyunk, nem kötődünk semmihez, mert egyszer minden megváltozhat, ez az élet törvénye.

Ha sikerül hagynunk, hogy az események magukkal sodorjanak minket, és nem hagyjuk magunkat felzaklatni, akkor ott is felfedezhetünk lehetőségeket, ahol a legkevésbé számítunk rájuk. A válságok valójában az átalakulás és a fejlődés új kapui lehetnek, sőt, a haladásé, ott, ahol eddig halogattuk az előrelépést. Amikor egy bizonyos irányba destabilizálódunk, végül sikerül visszanyernünk az egyensúlyunkat, és helyet teremthetünk valami újnak az életünkben. Amikor lezárunk valamit, tulajdonképpen mindig helyet teremtünk valami másnak.

A csoporthoz vagy közösséghez való tartozás érzése ebben az időszakban fokozottan érvényesül, ezért ne habozz minél többet szocializálódni és eszmecserébe bocsátkozni. Ebben az időszakban úgy érezzük, hogy felélénkülünk, mivel újra kapcsolatba kerülünk a gyökereinkkel, az otthonunkkal, a családunkkal vagy akár a közösségünkkel. Az igazi barátság értéke sokkal nagyobb, mint gondolnánk, sőt, néha egyenesen életmentő lehet. Ha segítő kezet nyújtunk, vagy éppen kapunk ebben az időszakban, az szintén isteni jel és a szeretet megnyilvánulása a saját, illetve mások részéről.

A Vízöntőben lévő Újhold energiája leginkább a Bika, Oroszlán, Skorpió és Vízöntő jegyek szülötteire hat, de azokra is, akiknek a születési asztrológiai térképén fontos bolygók ezeknek a jegyeknek a 17-25. fokán állnak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek