OtthonFagytűrő növények, melyeket télen is tarthatunk a teraszunkon!

Fagytűrő növények, melyeket télen is tarthatunk a teraszunkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nagyon kevés olyan szobanövény van, amely tűri a hideget és nyugodt szívvel tehetjük ki télen is a teraszra, a nélkül, hogy megfagynának.

Fagytűrő növények, melyeket télen is tarthatunk a teraszunkon!

Nézzük, melyek azok, amelyek jól meglesznek egy zárt és fénnyel teli teraszon, egész télen!

Az enyhe telet nagyon jól viseli a krizantém, az fikusz, a yucca pálma és a begónia, melyek akár decemberig is virágozhatnak. Fontos, hogy a széltől védve legyenek, és sok fényt kapjanak. Ha változatossá szeretnénk tenni a téli teraszunkat, akkor beszerezhetünk még néhány cserép cikláment, primulát, cineráriát, bőrlevelet és kőtörőfüvet, viszont mindenképpen óvjuk őket a fagytól.

A kőtörőfű családjába tartozó növények szeretik a hideget, és hamar beilleszkednek a téli terasz légkörébe. Sok fényre és kevesebb vízre van szükségük. Tegyük nagy cserépbe és használjunk tőzeges kavicsos földet az ültetéséhez. A kavicsra azért van szükség, mert a kőtörőfű hegyi növény lévén, sziklás helyeken él a természetben. Ha megfelelő mennyiségű fényt biztosítunk számára, januártól megjelennek rajta, a kis csengő formájú, fehéres rózsaszínű virágai.

A ciklámen télen szokott virágba borulni. Nem kedveli a szobahőmérsékletet, és a tűző napot sem, mivel az erős fény hatására kifakulnak a levelei. Módjával öntözzük!

A bőrlevél szintén jól tűri a hideget és szereti a cserepet is, annak ellenére, hogy kerti növényként tartják számon. Ha jó, nagyméretű terrakotta cserépbe helyezzük, hogy legyen hely bőven nagy levelei számára, akár már januárba is virágba borulhat. Nincs nagy fény és nap igénye, öntözni ritkán kell, hetente egy alkalommal.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek