KuriózumEzzel az 5 technikával könnyebben átvészelheted a kudarcokkal telített időszakokat!

Ezzel az 5 technikával könnyebben átvészelheted a kudarcokkal telített időszakokat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Most nem fogunk azzal a badarsággal jönni, hogy az „ismétlődő bukások természetesek”, mert nem azok! Mialatt meg akarod változtatni magadat a céljaid érdekében nem normális, hogy folyamatosan elbuksz.

Ezzel az 5 technikával könnyebben átvészelheted a kudarcokkal telített időszakokat!
Fotó: Pixabay.com

Ám van pár dolog, amiről jobb, ha minél hamarabb megfeledkezel és számításba se veszed, az egyik ilyen a társadalom, a szüleid, a rokonaid és a környezeted által felállított elvárások. Igen, hagyd figyelmed kívül, mit gondol a többi ember, csak a saját elvárásaidnak felelj meg.

Az igazi kudarc az, ha önmagad megvalósításában és életcéljaid elérésében buksz el. Persze a kisebb-nagyobb nehézségek az élet velejárói, sőt olykor még motiválhatnak is a kitartásban, de kell legyenek sikerélményeid, meg kell éld azokat a pillanatokat, amikor buszkén gondolhatod, hogy igen összejött valami.

Mutatunk 5 technikát, amiknek segítségével sikeresebbnek érezheted magad, és nem csak az jár a fejedben, hogy vesztésre vagy ítélve:

1. Keresd a belső boldogságot!

Ennek a magyarázata egyszerű, a legtöbb ember csupán a felszínes, a társadalom szerint felállított boldogságforrásokat kutatja és megfeledkezik arról, ami a saját lelkét teszi igazán boldoggá. A saját, külön boldogságodat keresd – ez igen nehéz feladat, de csak így teljesedhetsz ki.

2. Lélegezz!

Nem mintha eddig nem lélegeztél volna, de valószínű, hogy csakúgy, mint a legtöbb ember te is rosszul lélegzel, mert túl sekélyen veszed levegőt. A megfelelő légzés kikapcsolja az agyat, megnyugtatja a szervezetet, csökkenti a stresszt és boldogabbá tesz. Ehhez nem kell mást tenned, mint felvenni egy kényelmes üléspozíciót, majd beszívni a levegőt úgy, hogy a hasad megemelkedjen, de a mellkasod mozdulatlan maradjon, majd kis idő múlva fújd ki a levegőt, de vigyázz, hogy a mellkasod mindvégig mozdulatlan maradjon. Naponta 5-10 percet végezd a gyakorlatot.

3. Engedj teret az érzelmeidnek!

A kudarc megélése óriási érzelmi viharokat válthat ki, ami teljesen természetes, de emlékezz, hogy nem az adott szituáció határozza meg a boldogságod, hanem az, hogy hogyan reagálsz rá, hogy mit vált ki belőled. Érezhetsz negatív érzelmeket, de ne sanyargasd magad, légy engedékeny magaddal, fogadd el az, ami történt. Feldúlt idegrendszeredet egy másik légzéstechnikával is megnyugtathatod: lélegezz be 3 másodperc alatt, rövid ideig tartsd bent, majd engedd ki 5-6 másodperc alatt a lélegzeted és ezt ismételd meg hatszor.

4. Nézd a kudarcok jó oldalát!

Churchill mondása szerint „A siker azt a képességet takarja, mely segítségével képes vagy egyik-másik bukásodon túljutni, úgy, hogy nem veszíted el a lelkesedésed.”

Meg kell értenünk, hogy saját magunk megvalósítása folyamán bukások és kudarcok úgyis-úgyis lesznek, de ezek megerősítenek, megedzenek bennünket, és mindig valami újat tanulhatunk és tapasztalhatunk belőlük. A legjobb tanító a saját kudarcod!

5. Foglald el az elméd!

Láss neki a dolgodnak! – tényleg az egyik legjobb módja annak, hogy túljuss egy kudarcon az, ha lekötöd magad és az agyad. Így nem kattogsz a történteken és nem gondolod túl a dolgokat. Ha pedig szünetre van szükséged, akkor szakíts! Ez a te életed, úgy alakítod, ahogyan szeretnéd, csak ne lustulj el és ne merülj el az önsajnálatba.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek