GasztroEzzel a trükkel pillanatok alatt megtisztíthatod a frissen sütött padlizsánt!

Ezzel a trükkel pillanatok alatt megtisztíthatod a frissen sütött padlizsánt!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A padlizsán az egyik legízletesebb nyári zöldség, a belőle készült krémes finomság, főleg, ha még sült paprika is kerül a keverékbe, mennyei.

Ha azért nem kedveled a padlizsánsütést, mert nehéz megtisztítani a forró padlizsánokat, akkor az alábbiakban mutatunk egy igen egyszerű, de hatékony trükköt.

A padlizsán sütése és tisztítása eléggé fárasztó munka, főleg, ha több kilót sütsz meg egyszerre. Van egy igencsak praktikus trükk: egy alufólia segítségével pillanatok alatt meg tudod tisztítani az érett padlizsánt.

A padlizsánt közepes lángon minden oldalán egyenletesen süsd le, majd, mikor elkészült, vágd le a szárrész felőli végét, és azonnal csomagold be a padlizsánt alufóliába. Ez segít megőrizni a hőt, és a páralecsapódás miatt a héj sokkal könnyebben leválik az érett padlizsánhúsról.

Miután a padlizsán néhány percig az alufóliában volt, csomagold ki a végén, ahol levágtad a szárrészt, az ellenkező felét kissé szorítsd össze, és kezd kézzel kinyomni belőle az érett pépet. Ezzel a módszerrel percek alatt megtisztíthatod a padlizsánt, és ráadásul nem kell arra sem várnod, míg kihűl.

Ha a padlizsánkrémbe sült paprikát is szoktál tenni, akkor most megmutatjuk, hogy hogyan tudod azt is rövid idő alatt megtisztítani.

Válassz inkább húsos kápia paprikát, hogy a héj eltávolítása után bőven maradjon hús.

Ha a paprika minden oldala egyenletesen megsült, tedd egy edénybe, és szórj rá jó adag durva sót. Fedd le az edényt, és hagyd állni így állni 10 percig, ezután a páralecsapódástól és a sótól könnyebben lejön a héj a paprikákról. Tisztítsa meg hideg vízzel, de ne mosd meg nagyon, mert elveszti az ízét.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek