OtthonEzzel a trükkel könnyedén megtisztíthatod a fésűt, hajkefét a mocsoktól, hajszálaktól!

Ezzel a trükkel könnyedén megtisztíthatod a fésűt, hajkefét a mocsoktól, hajszálaktól!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A gyakori fésű, hajkefe használata odavezet, hogy ezek a praktikus eszközök idővel megtelnek hajszálakkal, és ha nem távolítjuk el, akkor használhatatlanná válhatnak, vagy legalábbis kellemetlenséget okoz majd a látványuk.

hajkefe-tisztitasa

És nemcsak ezzel van a gond, hanem egészségügyi kockázatot is magában rejt, hiszen a hajszálakon elhalt bőrsejtek is bőven akadnak, azokat pedig imádják a szabad szemmel nem látható atkák, egyéb baktériumok. Ha ezeket a mikroorganizmusokat, kórokozókat nem szeretnénk felvinni a hajunkra, a fejbőrünkre, akkor cselekedjünk!

Szükségünk lesz egy vékony tárgyra, megteszi egy ceruza, vagy egy másik fésű vékony nyele. Ezzel kell fellazítani a lerakódott hajszálakat, majd ezután vágjuk szét, hogy jobban el tudjuk távolítani. Majd tegyünk pár csepp teafa olajat egy fogkefére, és azzal is dörzsöljük be a hajkefét.

Ha ezzel megvagyunk, akkor egy kevés szódabikarbónát keverjünk el némi argánolajas samponnal, és ezzel is sikáljuk végig a fésűket, keféket. A végén pedig öntsünk tiszta vizet egy szórófejes flakonba, és fújjuk le az eszközöket, majd töröljük meg.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek