HolotropikumEzzel a módszerrel időben könnyedén kideríthető az Alzheimer-kór!

Ezzel a módszerrel időben könnyedén kideríthető az Alzheimer-kór!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A krémes és édes mogyorókrémvaj úgy néz ki többet tud az éhezők, nassolók étvágyának kielégítésénél, ugyanis a készítmény különleges illata segíthet abban, hogy a szakértők kiderítsék, fenyeget-e valakit az Alzheimer-kór vagy sem.

alzheimer-teszt2

Természetesen az időben történő felismerés azért fontos, mert így célzott kezeléssel lehet fellépni a betegséggel szemben, és hatékonyabban meg lehet előzni, hogy a páciens állapota gyorsütemben romolni kezdjen.

Az amerikai Floridai Egyetem kutatói most végeznek kísérleteket a mogyoróvajkrém és az Alzheimer-kór kapcsolatát illetően. Ezt arra alapozzák, hogy a betegségben szenvedők szaglása nagy mértékben romlik, főként a bal orrlyukukon nem érzik a szagokat. Az egyetem szakemberei ezért egy egyszerű teszt segítségével igyekeznek kideríteni, hogy a vizsgált személyeket veszélyezteti-e az Alzheimer-kór.

Jennifer Stamps, a Floridai Egyetem kutatójának beszámolója szerint, azokat veszélyezteti a betegség, akik a bal orrlyukukon csak 10 cm-es távolságból, a jobb orrlyukukon viszont 20 cm-es távolságból észlelik az illatot.

Ha tehát odahaza elvégezzük a kísérletet, és szaglásunkkal kapcsolatban rendellenességet találuk, keressünk fel egy szakorvost, mert a memoriát érintő betegségek előtt a páciensek gyakran elvesztik teljesen szaglásukat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek