KuriózumEzt tanultam a német nőktől: 5 egyszerű életlecke

Ezt tanultam a német nőktől: 5 egyszerű életlecke

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Neveltetéstől és felfogástól függetlenül, minden nő arra törekszik élete során, hogy boldog legyen és megvalósítsa önmagát. Az alábbiakban bemutatjuk néhány idős, német hölgy tanácsait arra vonatkozóan, hogyan viseljünk gondot magunkra és közvetlen környezetünkre.

Ezt tanultam a német nőktől: 5 egyszerű életlecke

Ne úgy tekintsünk a férfiakra, minta felmerülő problémák megoldásának egyetlen kulcsára!

Itt nem a női emancipációról van szó, hanem pusztán arról a tényről, hogy bekövetkezhet az az idő, amikor életünk párját elveszítjük. Ha az együtt eltöltött idő alatt, minden problémát ő oldott meg, akkor nagy kihívást fog jelenteni számunkra, hogy átvegyük saját életünk irányítását. A jó megoldás tehát az lenne, hogy közös életünk során együtt, és egymást kiegészítve oldjuk meg feladatainkat.

Merjünk önmagunk lenni, ne csak anyák, házvezetőnők és feleségek!

A német hölgyek nem megrögzött karrieristák, ugyanakkor nem hanyagolják el anyai és házastársi szerepüket sem. Ők realisták, akik minden szerepre egyaránt felkészültek. Anyai szerepük mellett szakítanak időt saját kedvenc kedvteléseikre is, hiszen utóvégre is az élet célja, hogy boldogak legyünk és azt tegyük. ami örömet okoz számunkra.

A saját élete, mindenkinek a magánügye, ami csakis rá tartozik és senki másra!

Talán sokak számára meglepő, de a németek nem szeretnek más életébe beleszólni, ugyanakkor elvárás, hogy az ők életükbe se szóljon bele senki. Első látásra ez úgy tűnhet, mintha nem érdekelnék őket embertársaik sorsa, de ha jobban belegondolunk, ez lenne a követendő példa mindenki számára. Ha valakinek gondja van és szeretné megosztani családjával, barátaival, megteszi, ha ő úgy gondolja, hogy ez segíthet számára. De rendkívül kellemetlen lehet, ha akaratunk ellenére valaki problémáinkról faggat, és mi ezt nem szeretnénk megosztani vele. A magánéleti probléma nevéből adódóan azért magánéleti, mert az nem tartozik a közösségre, csak abban az esetben, ha mi magunk döntenénk úgy.

Az egyszerű mindig nagyszerű!

A német hölgyeket az egyszerűség, az egyenesség jellemzi. Ha szeretnének valamit, nem járják körül a problémát, hanem egyenesen, lényegre törően teszik fel a kérdést. Nem a társadalom elvárásainak igyekszenek megfelelni, hanem a cél az, hogy egyszerűen jól érezzék saját magukat a bőrükben.

A természetes szépség a legszebb!

Sokunk számára úgy tűnhet, hogy a német hölgyek nem foglalkoznak kellőképpen külsejükkel. Az ők meglátásuk szerint, ha nem egy fogadásra, vagy egy esküvőre kell menned akkor, nyugodtan viseld azt a ruhát, cipőt és sminket, ami a legkényelmesebb, a legtermészetesebb számodra. Ezek a viseletek is lehetnek nőiesek és vonzóak, anélkül, hogy túlzásokba esnénk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek