KuriózumEzt nem tudta eddig a kenyérről

Ezt nem tudta eddig a kenyérről

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Fehér vagy fekete kenyeret vásároljunk? Mielőtt döntenénk a kérdésben, előbb olvassunk a csomagoláson, hogy milyen adalékanyagokat használtak a sütésnél, ugyanis sok esetben a fekete kenyér, nem mindig fekete. Lehet fehér lisztből készült, és színes adalékot adtak hozzá.

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

Corina Zugravu táplálkozási szakértő szerint a legjobb, ha a fekete és fehér kenyér közötti átmenetet választjuk, de mindenképp olvassuk el, hogy milyen összetevőket tartalmaz.

A szakember hozzátette: sok esetben attól lesz fekete színű a fekete kenyér, hogy ételszínezéket, például karamellt adnak hozzá a fehér liszthez, és a kenyérmassza egy gramm barna lisztet sem tartalmaz. A kenyér színe így 100 százalékban az ételszínezéknek köszönhető. Továbbá vannak olyan péksütemények, amelyek csíráztatott gabonából készült maláta lisztet tartalmaznak. Ez a liszt nagyon egészséges és számos vitamint tartalmaz.

A legtöbb termék esetében a durumbúzához kukorica- vagy rizslisztet is adnak. A szakértő szerint, amikor szeletelt kenyeret vásárolunk, figyelnünk kell a szeletek elrendezésére. Az a jó, ha látszik a korpa a szeleteken, a nagyon pórusos, lyukacsos kenyérbél pedig nem utal jó minőségű kenyérre.

Tipp: Így készíts finom házi kenyeret

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek