GasztroMindennapi kenyerünk

Mindennapi kenyerünk

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Már kisgyermekként is nagyon szerettem a házikenyeret, jöhetett bármivel. Emlékszem, hogy a tízóraimat is mindig elcseréltem , ha valakinek volt házikenyere.

Sokszor felidézem az izét és mindig összefut a nyál a számban, még jó, hogy nem lehet úton – útfélen kapni, mert akkor már a mérlegre sem tudnék ráállni, ugyanakkor hatalmas sajnos, mert már a gyermekeinknek fogalmuk sincs, hogy mi az a jó kenyér, a ropogós héjú, puha belsejű, nem morzsálódó, napokig friss kenyér.

Így a jó kenyér utáni vágyam hajtott, mikor kutakodni, kísérletezni kezdtem, hogyan tudnék igazi kenyeret varázsolni a család elé.

Mindent amit a kenyérsütősről tudok, azt Alexa Christitől tudom, a Nem vagyok mesterszakács blog írójától, kovásznevelés, kelesztés, dagasztás, hajtogatás, formázás, sütés stb., stb…. én sem hozzá tenni, sem elvenni nem tudok. Fantasztikus szenvedéllyel, aprólékosan és érthetően ír a kenyérsütés csínjáról – bonjáról, így most ehhez a kenyérhez nem adok receptet, leírást, mindent megtalálható nála itt, én csak néhány képben mutatnám be, hogyan is született nálunk a tönkölyös kovászos kenyér. Ez a kenyér, olyan, ha nem jobb mint ami a gyermekkori emlékeimben él.

Dagasztás…

hazi-kenyer2

Hajtogatás…

hazi-kenyer3

hazi-kenyer4

hazi-kenyer5

hazi-kenyer6

És a megsült kenyér:

hazi-kenyer7

hazi-kenyer8

hazi-kenyer9

A kenyér után még más is sült, de erről majd legközelebb.

hazi-kenyer10

Donáth Julianna

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek