KuriózumEzt jelenti, ha túl sokszor látsz pókot!

Ezt jelenti, ha túl sokszor látsz pókot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha valami ismétlődően és hosszú időn keresztül visszatér a mindennapjaidba, azt érdemes az univerzum által küldött jelként értelmezni. Lehet, hogy visszatérő dolog figyelmeztetésként, útmutatásként vagy megerősítésként szolgálhat, csupán tudunk kell értelmezni a mögöttes üzenetet. De mi a helyzet az egyik leggyakrabban előforduló „állati útmutatóval” a pókkal?

Ezt jelenti, ha túl sokszor látsz pókot!
Fotó: Pixabay.com

Ha a megszokottnál többször és rendszeresen meglátsz egy pókot, az egyrészt azt jelenti, hogy ideje lenne megtanulni mi az a türelem és szorosabb kapcsolatba kerülni a saját kreatív energiáiddal, másrészt pedig azt is sugallhatja, hogy tökéletesen elsajátítottad már ezeket a képességeket.

A pók hihetetlen komplexitással és türelemmel szövögeti a hálóját, ezért is lett a türelem egyik szimbóluma. A hálójának fondorlatossága révén kreatív energiákat szabadíthat fel benned, amitől te is olyan mesterműveket alkothatsz, akárcsak ő. Ennek az állatnak a szelleme sokkal befogadóbbá tesz az új képességek elsajátításával szemben, és segít felfedezni a személyiséged sötétebb oldalát is, ami szintén a hasznodra lehet a fejlődésed szempontjából. De bontsuk is ki bővebben, hogy mi mindent üzenhet az univerzum számunkra ezen az aprócska állaton keresztül:

A pók mint szimbólum számos kultúrában megjelenik, a pókhálóik komplexitásáért és szépségéért pedig nagyon nagyra tartják őket. Ha úgy érzed könnyedén tudsz azonosulni ennek az állatnak a szellemével, akkor a kreativitásod terén óhajtasz szárnyalni az intuíciódat segítségül hívva. A pók a szépség és az alkotás szimbóluma, az egyiptomi kultúrában és néhány amerikai törzs életében is a felsőbbrendű alkotók energiáit reprezentálták a pók szimbólumával.

A fel-feltűnő pók türelemre serkent. Kitartásra és türelemre ösztökél egy elkezdett terveddel kapcsolatosan. Ők is nagy gonddal és türelemmel szövögetik hálójukat, úgyhogy ebből merítve neked is hasonlóak lenne érdemes ügyeidhez viszonyulnod. Lassíts le és ténylegesen figyelj oda arra, amit csinálsz, légy precíz. Ne hagyd, hogy a rohanó idő magával sodorjon, lásd át több szemszögből is a helyzeteket.

Akárcsak ahogyan a pók szövögeti a hálóját, úgy az energiái is arra szeretnének rávezetni téged, hogy a nagy dolgok sok apróbb dologból állnak össze. Akárcsak egy puzzle-t, úgy képzeld el az életedet, és gondolkodj el azon, hogy az élet mely területein mit értél el. Hol lenne érdemes még fejlődni? Valósítsd meg önmagadat és az álmaidat. Problémáidat több megoldással is képes vagy megoldani, csak higgy magadban. Te magad írd a saját történetedet a legjobb megérzéseid alapján.

Ha többször botlasz a pók szimbólumába, az egy teszt is lehet. Egy olyan teszt, melynek során közelebb kell kerülnünk a sötét oldalunkhoz, ki kell ismerjük önmagunkat, és így jöhetünk rá igazán, hogy kik is vagyunk valójában.

A pók energiái képesek előcsalogatni belőled az elfojtott vonásaidat. Nem kell ettől megijedni, vagy félni, mert a végén minden bizonytalanságot és kétséged porrá lesz. Nézz mélyen önmagadba és tisztázd le egyszer s mindenkorra, hogy mit szeretnél, mi tesz boldoggá, mitől érzed magad rosszul, mi fáj? Ha megismered önmagad, minden könnyebben fog menni.

Ne félj a póktól, hagyd, hogy energiái átjárjanak, hiszen erőt, kreativitást, türelmet és kitartást tanulhatsz tőle, ami elengedhetetlen az életben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek