Tudtad, hogy a csillagjegyedhez társuló drágakőn és ásványon kívül olyan is létezik, hogy születésvirág? Születésed virága rengeteget elárul rólad, és olyan dolgokat is megtudhatsz magadról, amelyeket idáig nem is sejtettél. De nem csak ebből a szempontból jó, ha tudod, melyik hónaphoz, milyen virág társul, hanem akkor is jól jöhet, amikor a barátaidat születésük alkalmából személyre szabott virágcsokorral szeretnéd felköszönteni.

Következzen tehát a 12 hónap és az azokhoz társuló virágok!

Január

A január hónap leghangsúlyosabb virága a szegfű, illetve a hóvirág. Ezek a virágok a szeretetet, a vonzerőt és a kiválóságot szimbolizálják. A szegfű esetében, viszont vigyázni kell a helyes szín kiválasztására! A rózsaszín szegfű a szeretet jele. A vörös a szerelemé. A fehér szegfű a szeretet tisztaságát szimbolizálja.

Habár ez így mind szépnek tűnhet, arra is vigyázni kell, hogy ajándékozásnál kerüljük a többszínű virágokat, mert ha például valakinek több színben pompázó, csíkos szegfűt adunk, az az adott személy iránt érzett szeretetünk megbánását jelképezi. Problémás lehet a sárga szegfű is, mivel az az elutasítás és csalódás jele. A januári születésű emberekről pedig azt árulja el, hogy hűségesek, és minden körülmények között a földön járnak.

Február

A február virágai a kankalin és az ibolya. Az ibolya nem csak szép, hanem szerénységre és ártatlanságra is utal. Ezen kívül mindkét virág a hűséget képviseli. Általában olyan személynek szoktak kankalint adni, aki nélkül elképzelhetetlen lenne az életed. Az ibolya az évek során összegyűjtött bölcsességet, és a meggondoltságot szimbolizálja. Ritkán osztod meg gondolataidat másokkal, mivel időre van szükséged ahhoz, hogy megnyílj, de ha ez megtörténik, akkor a végletekig hűséges tudsz lenni.

Március

A márciusiak virága a nárcisz, amely az újjászületést és az egyenlőtlen szeretetet képviselik. A világ különböző pontjain más és más értelmezése van a nárcisznak, ám van egy ami minden értelmezésben közös: szerencse társul mellé. A márciusi emberek szeretik a békés és boldog életet. Kreatív személyiségek, és alaptermészetükből fakadóan kedvesek.

Április

Margaréta egy olyan örök klasszikus, amely már hosszú évszázadok óta az ártatlanságot és a hűséget testesíti meg. Ha valakinek margarétát adsz, azt jelenti, hogy bizalmasként tekintesz rá. Ha születésvirágod a margaréta, akkor egy gondtalan lélek vagy, aki képes könnyedén felvidítani a körülötte lévő embereket.

Május

A gyöngyvirágok szépsége a boldogság visszatérését szimbolizálják. De vigyázz, ne felejtsd el, hogy ezek a virágok mérgezőek is lehetnek, ezért az édes illatuk sose csábítson el teljesen. A májusi emberek gyakorlatiasak, és ha akarnak, nagyon kedvesek is tudnak lenni. Jól kezelik a nehéz helyzeteket és mindenhez logikával közelítenek.

Június

A júniusban született embereket a rózsa képviseli, amely a szenvedély virága. A rózsa ezen kívül még a hűség virága is, így a júniusi emberek nagyon jók a titoktartásban. Itt is, a szegfűhöz hasonlóan minden szín, más-más dolgot jelent: a rózsaszín rózsa boldogságot, a vörös szerelmet, a fehér egy új kezdetet és tisztaságot, míg a narancs a vágyat. A júniusban születettek nagyon lazák, és könnyen ismerkednek és könnyen is alkalmazkodnak az új, váratlan helyzetekhez.

Július

A sarkantyúfű egy nagyon különleges virág, mivel alakja leginkább a delfin orrához hasonlítható, innen is jön a latin elnevezése: Delphinium. Ezek a virágok a pozitivitást és a nyitottságok képviselik. A júliusiak széles látókörrel rendelkeznek, és ha egyszer rátalálnak az útjukra, a végsőkig kitartanak. Mindemellett nagyon humoros személyiségek is, ezért az emberek szeretnek a közelükben tartózkodni. A júliusi emberek számára a család az első, ezért mindent ahhoz igazítva intéznek.

Augusztus

Az augusztusi hónap virága a kardvirág. A kardvirág a gladiátorok kardja után kapta a nevét, hosszúkás alakja miatt. A kardoz hasonlóan, az augusztusi emberekből is árad az erő és az teljesség. Intellektuális személyek, akik mindig a céljaik elérésén dolgoznak. Rengeteg augusztusi születésű ember kerül vezetői pozícióba, mivel a gladiátorokhoz hasonlóan erős kézzel képesek irányítani.

Szeptember

Az őszirózsa a pozitivitás szimbóluma, ám emellett sokszor társítják a gazdagsággal és az előkelőséggel (feltehetőleg a lilás színe miatt). A szeptemberiek rendkívül perfekcionisták, ezért néha a szívükre vesznek ezt-azt. Ez azonban nem rossz dolog, hiszen érzelmeid kifejezése miatt nagyszerű vagy a kommunikáció terén.

Október

Mi más társulhatna az októberhez, mint a narancs és sárga színekben pompázó körömvirág? A körömvirág jólétet és optimizmust hoz, ami nélkülözhetetlen, mikor kezd beköszönteni a hűvösebb évszak. Laza és barátságos ember vagy, aki mindenekelőtt az élet harmóniáját kutatja, ezért minden felesleges drámát próbálsz kizárni az életedből.

November

A krizantém egy másik örök klasszikus virág, amelyet szintén a tökéletesség szimbólumaként tartanak számon. Itt is a színek árulhatnak el többet: piros a szeretet jele, a sárga pedig azt sugallja, hogy szimpatizál veled az, akitől a virágot kapod. Egyik legnagyobb erényed az őszinteség, ezért az emberek egy nagyon egyenes személynek tartanak.

December

A hónap feltételeinek megfelelően, a decembereiket a közönséges magyal képviseli. A magyal védelmet és védettséget jelent, így ha valakinek magyalt ajándékozol, akkor az otthonod melegéből adsz neki. A decemberi emberek rendkívül rendszeretőek, életük minden egyes pillanatát szeretik jó előre megtervezni. Azt viszont ki nem állhatják, ha valami keresztbe tesz az elképzeléseinknek.

Nos, a te születésvirágod mit árult el rólad?

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.