Számos esetben hallom a baráti körben, hogy kihagyják a reggelit, sőt volt olyan időszak az életemben, amikor akár hónapokig is kihagytam a reggelit, a nap egyből az ebéddel indult nálam.

Ezért nem szabad soha kihagynod a reggelit. Főként, ha fontos az egészséged!
Fotó: Pixabay.com

Ám én is tanultam a hibámból, így következzen most 5 tudományos érv, ami arról szól, hogy miért nagy hiba reggeli nélkül elindulni otthonról. Garantáltan tanulságos lesz.

1. Rendkívül fontos az egészségmegőrzés szempontjából

A Harvard Egyetemen végzett, 16 évig tartó kutatás során megállapították, hogy azoknál a férfiaknál, akik rendszeresen kihagyják a reggelit, 27 százalékkal nő meg a koronaér-betegség kialakulásának esélye, azokhoz a férfiakhoz viszonyítva, akik nem ugorják át a reggelit. Ráadásul ezek a férfiak hajlamosabbak a magas vérnyomásra és a rossz koleszterinszint megemelkedésére.

2. A reggeli serkenti a memóriádat

A Journal of Adolescent Health szaklapban a kutatók leírták, hogy a reggeli során a szervezet energiával töltődik fel, ami jót tesz a rövid távú memóriának. Egy másik kutatásban a tudósok arra jöttek rá, hogy a zabkása milyen csodás hatással van a gyerekek memóriájára.

3. A gabonapelyhek remek tápanyagokkal segítik az agyműködést

A Journal of Physiology and Behavior nevű szaklapban publikált tanulmány szerint azok az önkéntesek, akik gabonapelyheket reggeliztek, bizonyítottan boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak lettek, hiszen a nyomelemek, vitaminok jó hatással voltak az agyműködésükre, főként ha még tojást, friss zöldségeket, gyümölcsöket is fogyasztottak.

4. A reggeli erősíti az agyi kognitív funkciókat

Az Indian Pediatrics nevű szaklapban, 2008-ban jelent meg egy kutatás, amely arról szólt, hogy a reggelit fogyasztó általános iskolába járó gyerekek agyi kognitív funkciói jelentős mértékben javultak, hiszen az agyuk rendelkezett kellő mennyiségű energiával, ahhoz, hogy megfelelően működhessen.

5. Szabályozza a testsúlyt

A Harvard Egyetemen 17 ezer embert vizsgáltak meg, és megállapították, hogy a reggelizők körében kevesebb volt az elhízott ember, és továbbá az is kiderült, hogy minél több, kisebb adag ételt fogyaszt el valaki naponta, annál jobban működik az emésztése, és így nem fenyegeti annyira az elhízás veszélye sem.

Ezt már olvastad? 10 reggeli ötlet gyerekek számára, amit imádni fognak – Nem marad semmi a tányéron

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.